A pécsi megyéspüspök, Felföldi László lesz a csíksomlyói szentmise szónoka

2024. május 15. szerda 16:29

A pécsi megyéspüspök, Felföldi László lesz a csíksomlyói szentmise szónoka

A csíksomlyói kegyhely közleménye szerint május 18-án, szombaton 10.30-kor a kegytemplom előtti térről indul a kordon a Nyeregbe, ahol 12.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise a Hármashalom-oltárnál, ahol a szentmise szónoka Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke lesz. A búcsúi szentmisét, mely a magyar nép legnagyobb zarándoklata, a Duna TV élőben közvetíti majd.

 

 

A csíksomlyói kegyhely ferences őrei minden évben mottót választanak az adott évre, amely egyben a pünkösdszombati fogadalmi nagybúcsú mottója is. Idén a kegyhely a Gyulafehérvári Főegyházmegye pasztorális évének választott témájához csatlakozott: „Imádsággal megújuló közösség", a fogadalmi nagybúcsú mottója pedig: „Újuljatok meg!" (Ef 4,23).

A nagybúcsú programja május 17-én, pénteken 18.00 órakor kezdődik a nyitó szentmisével, majd rózsafüzér-imával és virrasztással a kegytemplomban.

Május 18-án, szombaton 10.30-kor indul el a kordon a Nyeregbe, ahol 12.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise a Hármashalom-oltárnál.

A pünkösdszombati program 17.00 órakor csángó szentmisével folytatódik a Szent Péter- és Pál-plébániatemplomban. Délután pünkösdi vigília szentmise lesz a kegytemplomban, ahol szombatról vasárnapra virradóan virrasztást tartanak.

Május 19-én és 20-án ünnepi miserend szerint mutatnak be szentmiséket a csíksomlyói kegytemplomban - adta hírül a csíksomlyói kegyhely.

Forrás: Pécsi Egyházmegye - Fotó: ROMKAT.ro / Ozsváth Judit