A népszerű pécsi színésznőt, Vlasits Barbarát már az M5-ön is láthatjuk műsort vezetni

2020. június 20. szombat 10:46

A népszerű pécsi színésznőt, Vlasits Barbarát már az M5-ön is láthatjuk műsort vezetni

Vlasits Barbara csaknem tíz éve a Pécsi Nemzeti Színház tagja, emellett a Harmadikban Színházban és a Janus Egyetemi Színházban is tevékenykedik. A magyar közmédia oktatási-ismeretterjesztő-kulturális csatornáján, az M5-ön naponta láthattuk az Alsós és Felsős című iskolatévé-műsorokban is.

 

 

 


- A színészettel egy álom vált valóra?


- Nos, meg kell mondjam, nem akartam színész lenni, sokáig orvosnak készültem. Egészségügyi szakközépiskolába jártam, pont emiatt, és elég komoly elhatározás volt, hogy az orvosira megyek. Iskolai rendezvényeken többször olvastam fel szövegeket, verset szavaltam, de inkább csak hobbi szinten. Aztán a felvételi előtt, amikor meg kellett jelölni az egyetemeket, a magyartanárom javaslatára a színművészetit is megjelöltem.

- Nem bánta meg?

- Nem bánom, de ha maradt volna még fél évem, újra megpróbálnám az orvosit. Az érdeklődés megmaradt, de a színészet lett a hivatásom és nagyon megszerettem. Egyre több feladat talál meg, amiket nagyon élvezek.

Névjegy

Vlasits Barbara Veszprémben született. Édesanyja fodrász, édesapja villanyszerelő. Testnevelés tagozatos általánosba járt, a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnáziumban érettségizett egészségügyi szakon és a Kaposvári Színművészeti Egyetemen diplomázott. 2011-től a Pécsi Nemzeti Színház tagja. Kedvenc Pécsett játszott darabjai: Jaj, Carmela!, a Boldogtalanok, a Kripli és a Mobil, illetve a JESZ-ben a Hamlet. Szerepelt a Made in Hungária, a Nejem, nőm, csajom és az Egynyári kaland filmekben is. Most éppen online próbálja a László király visszatér gyermekdarabot, Tóth András Ernő rendezésében. Szabadidejében kertészkedik, olvas.

- Pécsre hogyan került?

- A kaposvári egyetemen harmadéves voltam, amikor elengedtek minket színházba gyakorlatra. Volt egy vizsgaelőadás az egyetemen, amelyre eljött Szikora János és Rázga Miklós. Egy másik lányt néztek meg, aki játszott a darabban, végül engem is kiválasztottak, így kerültem Pécsre. Weöres Sándor A Kétfejű Fenevad című előadásában játszottam először egy kisebb szerepet, ezután itt töltöttem a szakmai gyakorlatomat, végül pedig ide szerződtem.

- Úgy tudom , hogy nem csak a Pécsi Nemzeti Színházban játszik.

- Igen, tavaly a Harmadik Színházban játszhattam Sarkadi Imre Oszlopos Simeonjában Zsuzsi szerepét, remélem a jövőben is lesz lehetőségem ott is tevékenykedni. A Janus Egyetemi Színházban nyolc éve léptem először színpadra, a Pécsi Nemzeti Színházban pedig jövőre a tizedik évemet töltöm.

- Emellett a televízióban is láthatjuk. Esetleg később ott is el tudná képzelni magát hosszabb távon?


- Így van, az M5 iskolatévé-műsoraiban láthatnak a nézők. A Felsőst 4 évig forgattuk, a járvány miatt felgyorsultak az események, így megszületett az Alsós változat is. A forgatásokat most egyelőre befejeztük, de nagyon reméljük, hogy lesz folytatás. A színészetet végleg nem tudnám lecserélni a televíziózásra, de a kettő nagyon jól kiegészíti egymást, jól érzem magam és szeretem csinálni. A színháznak meg van a maga varázsa, nem véletlen, hogy a mai napig működik.

Pauska P. - Fotó: Dittrich Éva