A neki segíteni igyekvő mentősökre támadt egy részeg férfi Pécsett, a rendőrök fékezték meg

2020. szeptember 15. kedd 08:56

A neki segíteni igyekvő mentősökre támadt egy részeg férfi Pécsett, a rendőrök fékezték meg

A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittasan rátámadt a neki segítő mentősökre.  

 

A férfi 2020 áprilisában a délutáni órákban ittas állapotban feküdt Pécs egyik sétáló utcájában. A mentőszolgálat lakossági bejelentés alapján a helyszínre ment, ahol a mentősök a járványügyi helyzetre tekintettel a férfit megpróbálták kikérdezni, majd felsegítették és a mentőautóba ültették.

A mentőben szájmaszkot adtak rá, majd megpróbálták őt megvizsgálni. A férfi a vizsgálat közben többször levette magáról a szájmaszkot az ápolók kérése ellenére, majd az egyik ápoló felé fordult, akinek a karját megragadta és többször állkapcson ütötte. 

Az agresszív vádlottat a mentősök lefogták, majd a rendőrségtől segítséget kértek. Mivel a férfi továbbra is ellenállt, ezért a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartózkodó közterület-felügyelők is segítettek az agresszív férfi megfékezésében.  

 

Tekintettel arra, hogy a mentőápolók közfeladatot ellátó személynek minősülnek, akiket jogszerű eljárásukban akadályoztak, ezért a vádlott cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség