A Mohács-kártya után itt a turisztikai kártya: több élmény, kevesebbért

2022. május 19. csütörtök 11:24

A Mohács-kártya után itt a turisztikai kártya: több élmény, kevesebbért

A mohácsiak az év eleje óta használhatják a számos kedvezményt kínáló Mohács-kártyát, a hétvégén esedékes Nepomuki-ünnepen pedig már a városba látogatók is kiválthatják a turisztikai kártyát.

 

Nagyon gyorsan népszerű lett a mohácsiak körében a Mohács-kártya, s folyamatosan gyarapodik a kedvezményt biztosító elfogadó helyek száma is.

A helyiek a legtöbbször a révátkelésnél, valamint az uszodában érvényesítették a díjkedvezményt, de az összes elfogadóhelyen éltek már a kedvező lehetőséggel.

Elsők között a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. keretében működő révhajózás, a Mohácsi Uszoda és Termálfürdő, a Busóudvar kiállító tere, a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom, a Kanizsai Dorottya Múzeum és a Mohácsi Jenő Városi Könyvtár ajánlotta föl különböző mértékű kedvezménnyel a szolgáltatását, azóta pedig többek között már egy busóálarc faragó műhelyben, a Gyöngyház üzletben, a Líra Könyvesboltban vásárlóknak, továbbá az e-rollert, kajakot-, kenut-, kerékpárt bérlőknek is biztosított valamilyen kedvezmény.

Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, az aktuális elfogadóhelyek és az általuk nyújtott kedvezmények megtekinthetők a Mohács applikációban és a www.mohacsvaroskartya.hu weboldalon.

Az árak mérséklése gyakorlatilag egyik elfogadó helyen sem nevezhető jelképesnek. Például a kompátkelést járművel használók a bérlet árából ezreket takarítanak meg, százakat az uszodába járók.

A kártyával kínált kedvezmények közül jó néhányat már nemcsak a mohácsiak, hanem a városba érkező turisták is igénybe vehetnek, a hétvégén, a Nepomuki ünnepség alkalmával debütál a Mohács Turisztikai Kártya.

A nyitónapon, szombaton a Selyemgyár udvarán található sátorban vásárolható meg a kártya, ezután a Tourinform irodában és az Infoponton szerezhető be.

A turisták 24, 48, 72 órás, illetve 7 napos kártyát választhatnak, mely a vásárlás pillanatától nyújt kedvezményt az elfogadóhelyeken.

Az egy napra szóló kártya 300 forintba kerül, a háromnapos 600 forintba, az egy hétig használható 1200-ba, tehát a hosszabb időtartamra szóló arányaiban jóval kedvezőbb áron vásárolható meg.


 

M B.