A koronavírus áldozata lett a Mohácsi Kórház radiológus főorvosa, dr. Pintér Attila

2020. december 04. péntek 16:39

A koronavírus áldozata lett a Mohácsi Kórház radiológus főorvosa, dr. Pintér Attila

A Mohácsi Kórház tudatta a megrendítő hírt, hogy december 1-én elhunyt dr. Pintér Attila, az intézmény radiológus főorvosa. 60 évet élt.

 

 

"Az új koronavírus nem válogat: szeretett munkatársunk néhány hete maga is fertőzötté vált, szervezete sajnos nem tudta legyűrni a gyilkos kórt. Küzdött és küzdöttek kollégáink, gyógyítók, ápolók, heteken át, figyelve a lélegeztetőgépet és a monitorokat, egy emberként - sajnos hiába.

„A jókedved fertőzzön, ne a kezed!" - ez volt az egyik jelmondatod, amit rögtön Mohácsra kerülésed után nagybetűkkel kiírtál a röntgen falára. Derűs voltál, és a derű, ha hihetünk az ókor legnagyobb gondolkodóinak, a legnagyobb bölcsesség. Ahogy telt az idő, Téged megismerve, az embert, a gyógyítót, a gyógyító embert, a betegekhez való hozzáállásodat, az orvosi hivatás iránti alázatodat, azt érezhettük, birtokolod mindazt a tudást, ami a földi halandót bölccsé teszi.

Dr. Pintér Attila a Pécsi Tudományegyetem Radiológiai Klinikáján végzett munkáját cserélte fel a mohácsi állásra.

És milyen forgatókönyvíró az élet: jómaga, aki mindig a higiéniai előírások betartását hangsúlyozta a fertőzések elkerülése érdekében, végül maga is fertőzés, a COVID-19 áldozatává vált.

Amikor itt, a kórházban végzett a napi munkával, vizsgálatokkal, a betegek gyógyításával és szeretett családjához hazatért, otthon szívesen vette kezébe csillagászati távcsövét, hogy az égboltot fürkéssze, a végtelen Világegyetem titkait kutassa. Vajon ott volt-e, látta-e a fénylő csillagokban, hogy mi fog történni ebben az évben december 1-én?...

A választ csak ő tudja.

Kedves kollégánk, Kosztolányi Dezső gyönyörű verse, a Hajnali részegség utolsó soraival köszönünk el Tőled:

„Bizony ma már, hogy izmaim lazulnak,
úgy érzem én, barátom, hogy a porban,
hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy ismeretlen Úrnak
vendége voltam."

Kedves kollégánk, a földi vendégeskedésed véget ért.
Megtörten búcsúzunk, emlékedet megőrizzük" olvasható a kórház honlapján.

EQM