A csavargás lett a veszte: elpusztult Sanyi, a mohácsiak kedvenc tacskója

2016. november 06. vasárnap 15:55

A csavargás lett a veszte: elpusztult Sanyi, a mohácsiak kedvenc tacskója

Szombatra virradó éjszaka elpusztult Sell Sanyi, a rövidszőrű mohácsi tacskó. A szokásos kocsmatúrája közben érte baleset, elütötte egy autó.  

Sanyi az egyik mohácsi benzinkút őrző-védője, és nem utolsó sorban a város éjszakai életének meghatározó alakja volt. Rendszeresen járta a különböző kocsmákat, szórakozóhelyeket, mindenki ismerte és szerette.

Balesete többször is volt már, azonban azoknál inkább az autó sérült, mintsem a mi Sanyink. A tacskó gazdái vasárnap délután tették közzé a hírt közösségi oldalán, ami szerint Sanyit szombat hajnalban, kocsmatúrája közben érte autóbaleset, amit nem élt túl.


Sell Sanyit a munkahelyén helyezték örök nyugalomra.

A Mohácsi Újság.hu januárban számolt be (írásunkat lásd a kapcsolódó anyagok közt, jobbra fent) a város kedvenc kutyájának életéről. A tacskó születésétől fogva hosszú és rögös utat járt be, egészen addig, amíg egy mohácsi benzinkúton nem ragadt. Sanyi 2011 óta annyira jól érzi magát ott, hogy mindennap nyitástól zárásig a kúton tartózkodik. A kutyát azonban nem is a töltőállomáson, sokkal inkább a mohácsi éjszakában ismerték meg a helyiek, ugyanis imádta az embereket, ezért esténként a belváros felé vette az irányt.

Sanyi közösségi oldalán is nagyon aktív volt, az elmúlt fél évben többször is fotókkal jelentkezett és üzent a rajongóinak. Január elején közleményben köszönte meg hírportálunknak, hogy a megjelent cikket követően több oldal is felfigyelt rá, ezáltal még többen megismerték a nevét.

Dittrich Zsófia - Fotó: Facebook