Nem maradnak el a bulik, megtartják a pécsi egyetem gólyatáborait

2020. augusztus 10. hétfő 16:30

Nem maradnak el a bulik, megtartják a pécsi egyetem gólyatáborait

A jogszabályi előírások betartása mellett, illetve az egészségügyi ajánlások figyelembevételével tartják meg ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gólyatáborait augusztus közepétől. Az intézmény hallgatói önkormányzatától megtudtuk, Sikondán, Bodajkon, Mattyon és Fonyódon lesznek a rendezvények. Többek közt csapatépítő játékok és zenei produkciók szerepelnek a programok között.


A koronavírus miatt több korlátozó intézkedést is bevezettek az elmúlt időszakban, ám ezek a gólyatáborokat nem érintik, az egyetemek saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy megtartják-e a rendezvényeket.



Az országban több felsőoktatási intézményben úgy határoztak, hogy a mostani, bizonytalannak nevezhető helyzetben inkább elhalasztják az eseményt. Akad olyan egyetem is, ahol úgynevezett orientációs napokat szerveznek.

Pécsett úgy határoztak, nem szakítják meg hosszú évek hagyományát, és nem maradnak el az elsőéves hallgatóknak szóló események. Lapunk érdeklődésére a PTE Hallgatói Önkormányzatánál közölték, minden kari gólyatábort megszerveznek az idei évben. Hangsúlyozták, természetesen a hatályos jogszabályok maradéktalan betartásával és az egészségügyi ajánlások figyelembevételével rendezik meg az eseményeket.

Megtudtuk, a néhány napos gólyatáborokat az augusztus 15-e és szeptember 4-e közötti időszakban tartják Sikondán, Bodajkon, Mattyon és Fonyódon. A programok elsősorban közösségteremtő, csapatépítő jellegűek lesznek, illetve elektronikus és élőzenei produkciókkal is készülnek a szervezők.


Kérdésünkre a hallgatói önkormányzatnál úgy válaszoltak, hogy a személy- és vagyonvédelem minden gólyatábor esetén biztosított lesz.


Képünk illusztráció. 


Palotás Péter