Nagyon bejött a diákoknak a PTE boros kurzusa

2022. február 11. péntek 18:34

Nagyon bejött a diákoknak a PTE boros kurzusa

Telt ház, érdeklődő tekintetek, az egyetem borai a pohárban - így indult a tavaszi szemeszter a Borkulturális ismeretek tantárgy első kurzusával a Pécsi Tudományegyetemen február 9-én, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Bachman Zoltán előadótermében.   

 

 

A Pécsi Egyetemi Borbirtok Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet lelkes csapata Borkulturális ismeretek néven, hiánypótló és hagyományteremtő céllal indított campus credit képzést a PTE hallgatói számára.

Az előadók a Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Szőlészeti Borászati Kutatóintézet szakemberei és elismert hazai borászok. 14 héten keresztül a borhoz kötődő alapismeretekről, a szőlő és bor teljes vertikumáról szerezhetnek tudást a hallgatók a Szentágothai Kutatóintézet Bachman Zoltán előadótermében.

A felelős borfogyasztás alapja a tudás, a hiánypótló képzés célja, hogy magabiztos borértő fiatalságot neveljenek.

Az ötletgazda Madaras Zoltán, a PTE SZBKI vezetője, a megvalósításban dr. Teszlák Péter, a SZBKI kutatási igazgatója és Ipacs Szabó István főborász működnek közre.

A Kutatóintézet komoly energiát fordít a jövő szakembereinek képzésére, így aki most áll a továbbtanulás küszöbén, a PTE BSc SZŐLÉSZ-BORÁSZ mérnöki alapképzésére még február 15-ig jelentkezhet.

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs