Michelisz Norbert a versenysport világába kalauzol a Pluszosok Egyetemén

2022. február 19. szombat 10:17

Michelisz Norbert a versenysport világába kalauzol a Pluszosok Egyetemén

Huszonhárom előadás, több mint 25 ezer megtekintés - negyedik évadát indítja a Pécsi Tudományegyetem ismeretterjesztő sorozata, a Pluszosok Egyeteme. Az előadók között neves tudósok, közéleti személyiségek, egyetemi kutatók szerepelnek - olvasható a PTE közleményében.


A műsornak több mint 400 regisztrált résztvevője van az ország minden pontjáról, sőt több kontinensről. A nézők az előadásokat követően félévzáró tesztet tölthetnek ki, majd tanúsítványt is kapnak a Pluszosok Egyeteme félévének elvégzéséről.

A 4. szemeszterben ismét neves előadókkal és izgalmas előadásokkal várják az érdeklődőket az online térben. Michelisz Norbert túraautó világbajnok a versenysport világába kalauzol bennünket, Bódis József egyetemi tanár a már népbetegségnek számító meddőségről beszél előadásában. Hegyi Csaba festőművész a művészetről, mint terápiáról tart előadást. Törőcsik Mária közgazdász arról beszél, hogyan érthetjük meg a különböző generációk gondolkodásmódját.

Aknai Katalin művészettörténész neves pécsi képzőművészek életpályáját mutatja be. A 3D nyomtatási technológia orvosi alkalmazásáról Maróti Péter kutató tart előadást. Dévényi Sándor Kossuth- és Ybl-díjas építész azt a kérdést teszi fel, hogy miért van szükség építészre. Gyulai Rolland bőrgyógyász, klinikaigazgató a napvédők használatáról és annak szükségességéről beszél előadásában.


Részletes program:


Február 21. Dr. Hegyi Csaba: Gyógyító művészet
Március 7.  Prof. Dr. Törőcsik Mária: A generációs gondolkodás megértése
Március 21.  Dr. Maróti Péter: A 3D nyomtatási technológia orvosi alkalmazása
Április 4. Prof. Dr. Dévényi Sándor: Miért van szükség építészre?
Április 25. Prof. Dr. Gyulai Rolland: Hogyan működik a napvédő, és miért van szükségünk rá?
Május 2.   Michelisz Norbert: A versenysport világa 
Május 16.   Aknai Katalin: Híres pécsi képzőművészek
Május 30. Prof. Dr. Bódis József: A meddőség, mint népbetegség


A szervezők várják a további Pluszos egyetemisták jelentkezését a [email protected] e-mail címen.

EQM - PTE