Kiváltja a PTE az előnytelen kontsrukcióban kötött szerződéseket

2021. december 17. péntek 14:42

Kiváltja a PTE az előnytelen kontsrukcióban kötött szerződéseket

A következő években több milliárd forint megtakarítást érhet el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) annak köszönhetően, hogy kormányzati segítséggel egy összegben kiválthatta a 2007 és 2009 között kötött létrejött ppp-konstrukciójú szerződéseket - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel. 

 

 

A PTE közleményében azt írta, hogy a kormány a felsőoktatási ppp-konstrukcióban megvalósult projektjeik kiváltásához 23,3 milliárd forint támogatást nyújtott az intézménynek.

A juttatás segítségével a ppp-konstrukciót megszüntető szerződéseket pénteken írta alá Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István, az egyetem kancellárja Budapesten - közölték.

A tájékoztatás szerint a kabinet támogatásának köszönhetően a konstrukciók eredeti kifutási időtartamát figyelembe véve a PTE több milliárd forint megtakarítást érhet el, és a továbbiakban teljes egészében saját rendelkezése alá vonhatja az érintett épületeket.

Felidézték: 2007-2009 között a PTE több épülete is "public private partnership" (ppp) finanszírozási formában újulhatott meg, ugyanakkor a konstrukció fenntartása komoly összegeket emésztett fel az egyetem költségvetéséből.

MTI