Nemsokára itt a túraszezon – töltsd fel a szekrényedet hasznos holmikkal!

2021. február 02. kedd 19:58

Nemsokára itt a túraszezon – töltsd fel a szekrényedet hasznos holmikkal!

A tavasz már közelebb van, mint gondolnád - bár a hőmérséklet még elég alacsony, a táj pedig dered-havas, hamar eljönnek a melegebb hónapok, és velük együtt indul a túraszezon is. Ha te is szívesen járod a természetet a szabadidődben, érdemes már most beszerezned a szükséges felszereléseket - ruházattól a kiegészítőkig.

A túrázás azon kívül, hogy remek időtöltés, megterhelő is tud lenni, ezért a megfelelő felszerelés kulcsfontosságú lehet. Sokkal nehezebb lehet a dolgod, ha nem jó a ruhád, a cipőd, ha nincs nálad, amire szükséged van, vagy olyan táskában próbálod cipelni a cuccaidat, ami kényelmetlen. Ne kövess el ilyen szarvas hibákat! 

Mire lehet szükséged egy jó kis túra során? 

Először a ruházatoddal foglalkozz: a túracipő az első és legfontosabb, de az sem mindegy, mit viselsz magadon. Melegebb időszakokban rövidnadrágban érdemes elindulnod, amit beszerezhetsz akár itt is: https://answear.hu/k/ferfi/ruhazat/rovidnadragok.  

Azért persze mindig vigyél magaddal melegebb ruhákat is, az időjárás szeszélyes tud lenni. Alap, hogy legyen hosszúnadrágod, pulcsid, és egy esőkabát sem árt. 

Nem mindegy, mibe pakolsz 

Túrázáshoz a legjobb táska, amit választhatsz, a férfi hátizsák, hiszen ez egyenletes terhelést biztosít, így sokkal nagyobb súlyt fogsz tudni cipelni anélkül, hogy ezt különösebben megterhelőnek éreznéd. Mivel maga a túrázás is nehéz, fárasztó, nagyon nem mindegy, milyen a súlyelosztás a plusz holmik cipelése kapcsán. Ha nem jó a táskád, sokkal jobban elfáradsz, rendszeres túrázás esetén pedig akár a gerincedben is komoly kárt okozhatsz. 

A jó hátizsák kiválasztása tehát kulcsfontosságú. Minél párnázottabbat és minél több helyen rögzíthetőt válassz, így lesz a lehető legkényelmesebb. 

Mindemellett az sem utolsó szempont, mit és hogyan pakolsz bele. Törekedned kell az optimális helykihasználásra, hogy egyetlen táskába minden szükséges holmid elférjen. Ennek érdekében mindenből a lehető legkisebbet kell választanod. Például elég egy kisebb férfi pénztárca, amibe csak a legszükségesebb irataidat rakod el és némi pénzt - a nagyot hagyd otthon, ha egyébként olyat használsz. 

Ügyelj a minőségre! 

Nagyon fontos, hogy a kirándulásokhoz használt felszerelésed kiválasztásakor a minőséget fokozottan tartsd szem előtt. Ezek a holmik fokozott igénybevételnek vannak kitéve, ezért fontos, hogy nagyon jól bírják a strapát. Az ismert túrázási felszereléseket piacra dobó márkák termékei már bizonyítottak, ezért érdemes ezek között komolyabban szétnézni, és inkább ebből a kínálatból válogatni. 

Gondolj bele, mennyire lenne kellemetlen, ha egy hosszabb túra kellős közepén válna le a bakancsod talpa, szakadna el a nadrágod, vagy adná meg magát a táskád pántja! Ha ilyesmi történik veled, csak nagyon nehezen, sok kellemetlenséggel tudod folytatni a kirándulást. Az ilyen helyzeteket kerülheted el azzal, ha ügyelsz a felszerelésed minőségére, és nem ezen akarsz spórolni. 

Nézz szét alaposan, hogy a számodra legkényelmesebb és legpraktikusabb holmikat megtaláld, így zavartalanul élvezheted a kirándulásokat!