Már több mint ötvenezren igényelték az otthonfelújítási támogatást

2021. október 18. hétfő 11:48

Már több mint ötvenezren igényelték az otthonfelújítási támogatást

Mérföldkőhöz érkeztünk! Már több mint 50 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, közülük 36 ezer már meg is kapta - számolt be róla Novák Katalin közösségi oldalán. 

 

 

„Igényeljék önök is az otthonfelújítási támogatást!" - hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter, majd hozzátette: „Hogyha van egy gyermekük, vagy legalább az első baba már úton van, és van otthon bármi felújítandó dolog, akár a konyhában, a fürdőszobában, a tetőszerkezetben vagy a kerítésnél, ami sok pénzbe kerül, akkor ehhez igénybe vehetik ezt a 3 millió forintos, vissza nem fizetendő támogatást".

Ráadásul, hogyha most nincs meg ez a pénz, de tudják, hogy később lesz olyan bevételük, amiből ezt tudnák finanszírozni, akkor igénybe vehetnek egy 6 millió forintos otthonfelújítási kölcsönt is, kedvező kamatozás mellett.

A miniszter arról is beszámolt, hogy már több mint 50 ezren igényelték ezt az otthonfelújítási támogatást, ami azt jelenti, hogy több mint 50 ezer családnak segítettek már abban, hogy még jobb körülmények között nevelhessék gyermekeiket

Ez a több mint 50 ezer otthonfelújítási támogatás több mint 65 milliárd forintos segítséget jelentett a magyar családoknak.
Novák Katalin néhány újdonságról is beszámolt a támogatással kapcsolatban

Még szélesebb körnek tudjuk megadni ezt az otthonfelújítási támogatást, még többféle beruházáshoz tudunk segítséget nyújtani. Ilyenek akár a kültéri munkálatok, vagy például egy külső lépcsőnek a létrehozása, de érdemes tájékozódni, érdemes utánanézni, hogy mire is jár az otthonfelújítási támogatás.

A miniszter az eddigi tapasztalatok alapján megosztotta azt is, hogy sokszor az volt a visszautasítás indoka, hogy köztartozása volt a családnak, ezért az erre vonatkozó szabályozást is leegyszerűsítették:

5 ezer forint alatti köztartozás esetén ugyanúgy jogosultak az otthonfelújítási támogatásra.

Tehát ha valaki emiatt kapott elutasítást, akkor érdemes akár még egy számlát hozzácsapni, és újra beadni ugyanezt a támogatási igényt, és hogyha 5 ezer forint alatti a köztartozás, akkor meg fogják kapni, hogyha minden más feltételnek megfelelnek - tette hozzá.