Huszonkilenc migránst fogtak a rendőrök Bács megyében

2019. január 19. szombat 10:30

Huszonkilenc migránst fogtak a rendőrök Bács megyében

A Bács-Kiskun megyei rendőrök pénteken 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 29 külföldit tartóztattak fel Kelebia, Tompa, Kiskunfélegyháza, Kecskemét és Hercegszántó közigazgatási területén.  

 

Közülük 24 fő afgán, 4 fő iráni és 1 fő kubai állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök a fenti időszakban Hercegszántó és Tompa külterületén három esetben összesen kilenc migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

 

 

Képünkön: Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2019. január 18-án 12 óra 15 perckor egy belépő montenegrói kamion rakterében elbújva négy külföldi férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Forrás: BKMRFK