Az MSZP húsvétkor is a Fidesz születésnapjával foglalkozik

2013. március 30. szombat 17:52

Az MSZP húsvétkor is a Fidesz születésnapjával foglalkozik

Az MSZP szerint a Fidesz mára az Európai Unió egyetlen autoriter elvek mentén kormányzó pártszövetségét vezeti, ezért a szombaton 25 éves pártnak nem jár köszöntés.

A szocialisták az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a valaha bátor ifjakból szerveződött, de a fiatalságát és a demokratikus elkötelezettségét mára egyaránt elveszítő Fidesz eljutott odáig, hogy nyilvánvaló hazugságokkal vádolja, állampárti módszerekkel fenyegeti és megfélemlíti azokat a fiatal demokratákat, akik békésen, de kíméletlen őszinteséggel szembesítik egykori elveivel és mai tetteivel.

Az MSZP szerint a nyolcvanas évek végén még a jogállamiság, a parlamentáris demokrácia, a megvesztegethetetlen politikai stílus és a kulturális sokszínűség szabadságát hirdető Fidesz mára az EU egyetlen autoriter elvek mentén kormányzó pártszövetségét vezeti, ezért a szombaton 25 éves pártnak nem jár sem köszöntés, sem ünneplés. "Ünnep aznap lesz, amikor a magyar jogállam és demokrácia hívei egyszer s mindenkorra felszámolják Orbán Viktor és a Fidesz szabadságellenes és antidemokratikus rendszerét" - zárta közleményét az ellenzéki párt.

A Fiatal Demokraták Szövetségét 25 évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alapította meg 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi a fővárosban, a Bibó István Szakkollégiumban.


Archív képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök 25 évvel ezelőtt.