Már a város a Szent János Hotel üzemetetője, még ebben az esztendőben kinyit a szálloda

2021. szeptember 30. csütörtök 17:00

Már a város a Szent János Hotel üzemetetője, még ebben az esztendőben kinyit a szálloda

Előszerződést kötött Mohács önkormányzata a MAURUS Idegenforgalmi Szolgáltató Kft. egyszemélyes tulajdonosával, a Pécsi Egyházmegyével a Szent János Hotel szállodaként történő üzemeltetésére. A dokumentum értelmében bérleti díj ellenében 2026-ig hasznosítja a város az ingatlant, majd annak megvásárlását tervezi a képviselő-testület. A hotelt a koronavírus járvány miatt másfél éve zárta be a bérbeadó, az újra nyitását legkésőbb decemberre ütemezi a jelenlegi hasznosító, a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. 

 

 

- Önkormányzatunk a tervezés fázisában lévő Mohács 500 projekt keretében központi forrásból kívánja megvásárolni a későbbiekben a Szent János Hotelt. Ezzel kapcsolatban az eddigi tárgyalások alkalmával megállapodtunk a leendő vételárat rögzítve egy adás-vételi előszerződésről, így az összegre vonatkozó igényünk szerepeltethető az emlékév projektjében. Amennyiben az elképzelések megvalósításához nem kapunk kormányzati forrást, az adás-vételi előszerződésünk hatályát veszi - mondta Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

- Városunkban nagy az igény a szállodai férőhelyre. Egyrészt az ide látogató turisták miatt ideje mielőbb bekapcsolni az idegenforgalomba, de az idén átadott Selyemgyár Kulturális Negyedben lévő négyszáz fő befogadására alkalmas rendezvény- és konferenciatermünkbe a programokat csak úgy szervezhetjük, ha szálláshelyet is biztosíthatunk. Mindezek mellett a városban több nagyberuházás indul, az ide érkező szakemberek általában szálláskeresők, továbbá a közeljövőben várható, hogy a Paks II. beruházást bonyolító, elsősorban külföldi szakemberek szintén igénybe veszik Mohácson a szállodai szolgáltatást - indokolta a nyitás fontosságát a polgármester.

A Szent János Hotel környékén járóknak feltűnt, hogy másfél év után az utóbbi napokban gyakran nyílik a főbejárat, többnyire munkásruhában jönnek-mennek ott az emberek.

- Az épület műszaki állapota és felszereltsége alkalmas arra, hogy a szükséges személyzet biztosításával, valamint a jogszabályok szerinti hatósági engedélyek birtokában megkezdjük a szálloda üzemeltetését, s e feladatok szervezése van folyamatban - hangsúlyozta a szálloda működtetésével megbízott társaság részéről M.Bugarszki Norbert, a Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elmondta továbbá, hogy jelenleg karbantartási munkákat végeznek, a konyhát teszik rendbe, festenek, új függönyöket, csapokat szerelnek fel és újra cserélik az ágyneműt. A csinosításon túl komfortosabbá teszik a szállodát, a szauna mellett beüzemelnek egy jakuzzit is. Így a jó színvonalú szálláshelyen számítása szerint legkésőbb idén decemberben már fogadják a vendégeket.

Berta Mária - Fotó: Dittrich Éva (archív)