Letették az új mohácsi bölcsőde alapkövét a Deák téren, indulhat az építkezés

2020. október 26. hétfő 16:10

Letették az új mohácsi bölcsőde alapkövét a Deák téren, indulhat az építkezés

Hétfőn tartották az új mohácsi bölcsőde alapkőletételi ünnepségét, hamarosan megkezdődhet a létesítmény építése.


 

 

- Városvezetőként kétségtelenül az egyik legnemesebb feladat az alapkőletételi ünnepségen való részvétel - fogalmazott az esemény kapcsán Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere. - Nagy öröm számomra, hogy 800 millió forint vissza nem térítendő támogatásból színvonalas, modern bölcsődét építhetünk Mohácson, a Kossuth Filmszínház mögött - tette hozzá.

Az ünnepségen a most bölcsődébe járó gyerekek műsorral kedveskedtek.

A mozi mögött épülő létesítmény kivitelezése várhatóan tavasszal kezdődhet el. 

 

Még Szekó József, Mohács néhai polgármestere irányításával adott be pályázatot új bölcsőde építésére pályázatot az önkormányzat, amely sikeresnek bizonyult, így már korábban elkezdődhetett a beruházás előkészítése.

 

A fejlesztésre azért van szükség, mert a jelenlegi, nyolcvannyolc férőhelyes intézmény nyolc csoportszobája kissé zsúfolt, s tovább már nem bővíthető a létesítmény.

A korábbi döntés értelmében a Deák téren, a mozi mögötti részén épül fel a korszerű, a jelenleginél több szolgáltatást nyújtó, tíz csoportban kisgyermekek fogadására alkalmas bölcsőde, ami a szülők részéről gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető lesz.

 

A képviselő-testület legutóbbi szeptemberi ülésén a kivitelezőt is kiválasztotta, a Bíráló Bizottság javaslatát elfogadva egy Mohács-környéki vállalkozás nyerte a közbeszerzési eljárást.

 

 

A csaknem 1500 négyzetméteres intézmény 112 gyermeknek is férőhelyet biztosíthat.  Az akadálymentes bölcsőde a csoportszobák és az öltözők mellett rendelkezni fog játszóházzal, főzőkonyhával, fedett-nyitott terasszal, játszókerttel, kerékpár- és babakocsi tárolókkal is. 

Az ingatlant napelemekkel és korszerű hőszivattyús fűtéssel látják el. Az épület környezete harminc férőhelyes parkolóval, valamint a megközelítést szolgáló utakkal, járdákkal újul meg.

 

M. B.