Az új CT már a betegeket szolgálja, de változatlanul „költöző" a Mohácsi Kórház

2015. március 22. vasárnap 07:23

Az új CT már a betegeket szolgálja, de változatlanul „költöző

Egy korábbi beruházás eszközfejlesztése részeként megrendelt Compjuter Tomográfot használatba vettek a Mohácsi Kórházban, viszont a folyamatban lévő 1,1 milliárdos, részben uniós-, illetve állami forrásból biztosított költséggel a rehabilitációs tömb után most a belgyógyászat épületrészének a teljes átalakítása zajlik, s ezért onnan az osztályokat és a szakrendeléseket átmeneti időre az intézmény más részébe költöztették át.

- A Mohácsi Kórház belgyógyászati tömbjének korszerűsítése elodázhatatlanul szükségszerűvé vált. A munkálatok nem csak a jelenlegi tömb felújítását jelentik, hanem az épület egy szinttel történő megnövelését is. Az átépítés alatt a betegellátás folyamatos, az épületben működő osztályok valamint a szakrendelések helye azonban megváltozott - tájékoztatta a Mohácsi Újság,hu-t dr. Csizmadia Csaba, főigazgató főorvos.

Mint sorolta, az évtizedek óta rehabilitációs tömbként ismert és működött rész alagsori helyiségeiben a belgyógyászati-, a kardiológiai, a diabetológiai- és a szemészeti szakrendelőt kaptak helyet. Az első emeleten a belgyógyászati osztály férfi betegeit és az adminisztrátori irodát helyezték el, míg az emeleten a belgyógyászat női részlege kapott ideiglenesen elhelyezést.

A sürgősségi osztály mellé költöztették a csecsemő- és gyermekosztályt, valamint a csecsemő- és gyermek szakrendelés is itt működik.

A közelmúltban átadott mozgásszervi rehabilitációs tömböt - ami korábban az ideg-elme pavilon volt - már használatba vették. A teljesen megújult, akadálymentes épületrész első emeletén kapott helyet a reumatológiai- és az ortopédiai szakrendelés, a gyógytorna, a fizioterápia és a masszázs helyisége. A második emeleten a mozgásszervi rehabilitációs osztályon gyógyulhatnak a betegek.

- Ami a CT-t illeti, a Szili László alapítványunk által jelentős társadalmi összefogásnak köszönhetően, adományokból beszerzett eddig haszánlt eszközt értékesítjük. A leendő vevőnél jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban. Tekintettel arra, hogy a diagnosztikai eszköz nem állami, hanem alapítványi tulajdon, magunk dönthetünk arról, hogy az érte kapott összeget mire fordítjuk. A célunk pedig az, hogy helyette egy újabb olyan eszközt vásároljunk, ami elsősorban a nők gyakori megbetegedése kiszűrésére alkalmas - hangsúlyozta a főigazgató főorvos.

Képünkön: a jelenleg legkorszerűbb, új CT már a betegeket szolgálja Mohácson.

B. M.