Gyorsan népszerű lett a Mohács-kártya, egyre több helyen kínálnak kedvezményeket

2022. február 11. péntek 11:53

Gyorsan népszerű lett a Mohács-kártya, egyre több helyen kínálnak kedvezményeket

- Várakozásaink szerint alakul a Mohács-kártyát igénylők, valamint a kedvezményt biztosító elfogadó helyek száma is, sőt, már egy harkányi szállodában is jogosultakká váltak a kártyát birtokló városlakók az árkedvezményre - újságolta Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere. 

 

A kártya bevezetése óta eltelt egy hónap alatt a regisztrált felhasználók száma már átlépte az ezer főt, számuk napról napra növekedik. Az alkalmazást telefonra 632 személy telepítette már fel, de a digitális és a fizikai kártyák birtokosainak száma együttesen elérte a 930 főt, hiszen a telefon használata mellett többen a 700 forintért váltható plasztik kártyát is igénybe vették.

- Eddig legnagyobb számban a révátkelésnél, valamint az uszodában érvényesítették a díjkedvezményt, de az összes elfogadóhelyen éltek már a kedvező lehetőséggel - összegezte a tapasztalatokat Bősz Gábor, a városkártya rendszerkezelője.

Mint elmondta, elsők között a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. keretében működő révhajózás, a Mohácsi Uszoda és Termálfürdő, a Busóudvar kiállító tere, a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom, a Kanizsai Dorottya Múzeum és a Mohácsi Jenő Városi Könyvtár ajánlotta föl különböző mértékű kedvezménnyel a szolgáltatását.

Ma pedig már egy busóálarc faragó műhelyben, a Gyöngyház üzletben, a Líra Könyvesboltban vásárlóknak, továbbá az e-rollert, kajakot-, kenut-, kerékpárt bérlőknek is biztosított valamilyen kedvezmény.

Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, az aktuális elfogadóhelyek és az általuk nyújtott kedvezmények megtekinthetők a Mohács applikációban és a www.mohacsvaroskartya.hu weboldalon.

- Az árak mérséklése gyakorlatilag egyik elfogadó helyen sem nevezhető jelképesnek. Például a kompátkelést járművel használók a bérlet árából ezreket takarítanak meg, százakat az uszodába járók, vagy említhetem a harkányi Dráva Hotelt, ahol a napi szobaárból harminc, a csomagárakból tíz százalék kedvezmény jár, míg a saját szolgáltatásaik - mint a wellness, masszázs, tenisz, bowling, billiárd és az a la carte étkezés - tíz százalék kedvezménnyel vehetők igénybe a kártyával - jegyezte meg Bősz Gábor.

- A kártya használójának a díjkedvezményeken túl lehetősége van gyorsan kikeresni egyebek mellett a gyógyszertári, az orvosi ügyelet elérhetőségét, a különböző helyi programokat időrendi sorrendben, az ötnapos időjárás-előrejelzést, vagy az aktuális híreket. Az alkalmazásban számos helyben fontos telefonszám, e-mail- és postacím, valamint weboldal-hivatkozás megtalálható. A címre kattintva a hely megjelenik a Google térképen, továbbá útvonaltervezésre is mód van. A menüpontok tartalmazzák a városháza valamennyi osztályának, illetve az adott osztályon dolgozó munkatársak elérhetőségeit - sorolta a Mohács-kártya további előnyeit Pávkovics Gábor.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a sokirányú, tartalmas menüsor akár plusz költség nélkül bővíthető, illetve testre szabható, így többek között a nemzetiségi vagy civil közösségek részére szintén biztosítható a megjelenés.

 

 

 

 

Berta Mária