Csak előzetes telefonos egyeztetést követően fogadják a betegeket a mohácsi ügyeleten

2020. november 20. péntek 08:53

Csak előzetes telefonos egyeztetést követően fogadják a betegeket a mohácsi ügyeleten

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere tájékoztatást tett közzé az ügyeleti ellátásról: a jelenlegi rendkívüli helyzetben csak előzetes telefonos egyeztetés után tudják fogadni a betegeket.

 

 

A polgármester a rendkívüli helyzetre való tekintettel a lakosság türelmét és együttműködését kérte a háziorvosi ügyeleti ellátások terén is.

Az ügyeleti ellátás munkanapokon 16 órától másnap reggel 8 óráig, munkaszüneti napokon 24 órában érhető el indokolt esetben.

Azt kérte, csak abban az esetben forduljanak az érintettek az ügyelethez, amennyiben az ellátás a következő rendelési időig nem halasztható, azaz frissen kialakult betegségek, vagy súlyos állapotromlás esetében. Ügyeleti időben csak újonnan szükségessé vált, vagy életmentő gyógyszerek felírására van lehetőség. Hirtelen fellépő súlyos panaszok, életveszélyes állapotok, balesetek, közterületi rosszullétek esetén a lakosság közvetlenül is kérheti az Országos Mentőszolgálat segítségét a 112-es segélyhívó számon.

Közölte, a jelenlegi rendkívüli helyzetben a betegek fogadása az ügyeleti ellátásban is
kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján történik, ezért először a központi ügyeletet kell hívni a következő számon: 0669/511-158
Ezután az ellátás az ügyeletes orvossal történt egyeztetés alapján történik, aki a tünetek ismeretében fog döntést hozni arról, hogy szükséges-e vizsgálat, esetleg a sürgősségi betegellátó azonnali felkeresése vagy mentő kiküldése.


Amennyiben szükséges a személyes megjelenés, az ellátást megelőzően a Véradó utcai épület előtti területen, rossz idő esetén a sátorban, a 1,5 méteres biztonsági távolság betartásával és maszkban várakozhatnak a betegek az ügyeleti ellátás és a háziorvosi ellátás igénybevétele esetén is.

Képünk illusztráció.

M. B.