Betépve vezetett egy férfi Pécsett, megúszta a börtönt

2019. december 12. csütörtök 09:24

Betépve vezetett egy férfi Pécsett, megúszta a börtönt

A Pécsi Járásbíróság a szerdán megtartott nyilvános tárgyaláson bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kínálással elkövetett kábítószer-kereskedelem vétsége és 2 rendbeli kábítószer birtoklása vétsége miatt - halmazati büntetésül - 10 hónap fogházra - melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette -, és 1 év 6 hónap közúti járművezéstől eltiltásra ítélt egy férfit. Kötelezte a vádlottat a több mint félmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatal vádlott férfi 2017. június 14-én, a kora délutáni órákban Pécsett közlekedett a tulajdonában álló személygépkocsival, melyben még két férfi tartózkodott utasként.

A vádlott kettős záróvonal átlépését követően hajtott be egy körforgalomba, majd tovább közlekedett, azonban szabálytalankodó magatartását rendőrjárőrök észlelték, ezért intézkedés alá vonták.

A vádlott ruházatának és gépkocsijának átvizsgálása során kábítószer fogyasztásra utaló eszközöket, maradványokat találtak a járőrök, ezért a vádlottat vér és vizeletvételre előállították. A vizsgálatok eredménye pozitív volt.

A vádlott a gépkocsi vezetése közben a vezetésre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt.

A fellebbezés bejelentésére a vádlott, a védő és az ügyész is három munkanapot tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék