Azonnali hatállyal felmentette Csorbai Ferenc Mohács jegyzőjét, dr. Kovács Mirellát

2020. július 31. péntek 11:43

Azonnali hatállyal felmentette Csorbai Ferenc Mohács jegyzőjét, dr. Kovács Mirellát

Méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel megszüntette pénteken Mohács még hivatalban lévő polgármestere a város jegyzőjének köztisztviselői jogviszonyát - közölte Csorbai Ferenc Facebook-oldalán. Hargitai János, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője szerint a kiválóan teljesítő hivatalt lefejezni egy - a közelgő választások miatt - eleve bizonytalan helyzetben a város érdekeit sértő a döntés.  

 

 

Csorbai Ferenc a következő bejegyzést tette közzé:

„A mai napon Mohács Város Jegyzője köztisztviselői jogviszonyát, méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel megszüntettem. A munkaköre aljegyzőnek történő haladéktalan átadásáról intézkedtem. A jegyzői tisztség betöltésére pályázatot írunk ki.

Az adatvédelmi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a jegyző asszony engedélye nélkül a felmentés indokairól tájékoztatást adjak. A jegyző asszony titoktartási kötelezettség alól felmentő engedélyét megkértem, aki a hozzájárulását nem adta meg.

A jegyző asszony személyiségi jogait a törvény védi. Engedélye nélkül részletesebb tájékoztatást adni nem tudok.

Mohács Város Polgármestereként részünkről hozzájárulok, hogy amennyiben a jegyző asszony meggondolná magát, a felmentése tartalmát közzé tegye, vagy amennyiben erre engedélyt ad, azt a város közzéteszi."

- Felfoghatatlan, a város érdekeit sértő döntés a hivatal lefejezése - nyilatkozta lapunknak Hargitai János, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője. - Az önkormányzat hivatal évek, évtizedek óta kiválóan teljesít, hiszen a város eredményei soha nem egy-két embernek a munkáját minősíti kizárólag, hanem a mögötte állókét is. A hivatal dolgozói hihetetlen mennyiségű és minőségű munkát végeztek a fejlesztések előkészítésében, lebonyolításában. Az pedig egyenesen a város érdekeit sértő lépés, hogy ebben, a közelgő időközi választások miatt eleve bizonytalan helyzetben fejezi le és bénítja le a helyi adminisztrációt a város még hivatalban lévő polgármestere - fogalmazott a politikus.

M. B.