Százmilliókból fejlesztették a Városi Sportcsarnokot - Olcsóbb lesz a működtetése

2022. április 22. péntek 16:42

Százmilliókból fejlesztették a Városi Sportcsarnokot - Olcsóbb lesz a működtetése

Befejeződött a Városi Sportcsarnok mintegy 240 millió forintból megvalósított energetikai korszerűsítése.

 

 

Lassan-lassan már feledésbe merül, milyen mostohán alakult a Városi Sportcsarnok története: a nyolcvanas években kezdték el építeni, aztán a beruházás megakadt, évekig torzóként állt a létesítmény, végül az ezredforduló környékén került használható állapotba.

Ám azóta sem készült el teljesen.

Ugyan az önkormányzat az azóta eltelt években nagyon sok pénzt fordított a korszerűsítésére, továbbra is akad tennivaló.

Ezek közül most egy újabb nagy feladatot pipáltak ki, befejeződött ugyanis a csarnok energetikai korszerűsítése. A mintegy 240 millióba került, zömében vissza nem térítendő pályázati támogatásból megvalósult beruházás célja az
épület éves energiafelhasználásának, üzemeltetési költségének csökkentése volt, valamint, hogy visszaszorítsák az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A felújítás során a rosszul záródó, korszerűtlen fémtokos nyílászárók helyett 3 rétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátottakat építettek be.

A téglából készült külső határoló falak kőzetgyapot szigetelést kaptak. A tetőn megnövelték a meglévő szigetelés vastagságát, s a felülvilágítók cseréjére is sor került.

A beruházás részeként villamos energiát termelő napelemes rendszert is építettek.


Képünk (archív) a Városi Sportcsarnokban készült.

Forrás: EQM - Fotó: Löffler Péter