Tizenegyen haltak meg a Frankfurt melletti támadásokban

2020. február 20. csütörtök 08:23

Összesen 11 ember vesztette életét a Frankfurt am Main melletti Hanau városban két helyszínen szerda este történt fegyveres támadásokban - közölte a német rendőrség. Csütörtök hajnalban holtan megtalálták a feltételezett tettest az apja otthonában. Az áldozatok sajtóinformáció szerint kurdok lehettek.

 

 

A két támadás egy-egy vízipipabárnál történt. Az első helyszín a városközpontban található, környékbeli tanúk 8-9 lövésről számoltak be. A másik Kesselstadt nyugati kerületben van, ott szintén több lövést lehetett hallani. Az M1 Híradó információi szerint 11 halálos áldozata van a támadásoknak.

A támadásokban öt ember súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesült. A rendőrség nagy létszámban, alaposan felfegyverkezve vonult ki és körbezárta a helyszíneket. A levegőben rendőrségi helikopter körözött. A feltételezett tettes nyomába különleges egységek eredtek.

A rendőrség hajnalban közölte, hogy a feltételezett tettest holtan megtalálták az apja lakásában. A lakásban találtak egy kilencedik holttestet is, róla egyelőre nem közöltek információt. A rendőrség feltételezi, hogy más nem vett részt a támadásban.

A Bild című lap információi szerint a kesselstadti vízipipabárnál egy támadó volt. Berontott a bárba, és lőni kezdett a bent lévőkre. Öt fiatal férfit és egy fiatal nőt ölt meg. Az áldozatok kurdok az újság szerint.

A bár tulajdonosának fia úgy nyilatkozott a dpa hírügynökségnek, hogy az áldozatok közül ketten a vendéglátóhely alkalmazottai voltak, de mind az öt halálos áldozatot évek óta ismerte. Sem ő, sem az apja nem tartózkodott a bárban a támadáskor.

Egyelőre semmilyen hírforrás nem adott információt a támadások lehetséges okáról.

Hanau mintegy 100 ezer lakosú, Frankfurttól 20 kilométerre keletre található város.

Forrás: MTI, M1