Minden idők legjobb pókerjátékosai

2023. április 18. kedd 19:29

Minden idők legjobb pókerjátékosai

A póker egyszerre lenyűgöző és izgalmas, amely magában hordozza a „meggazdagodás" lehetőségét. Valójában egyesek számára sokkal több mint játék, különösen igaz ez a világ legjobb pókereseire, akik ennek köszönhetik mesés vagyonukat.

Bár a pókert közel 200 éve játsszák szervezett formában, az elmúlt 2 évtizedben igazi reneszánszát éli. A kihívásokkal teli játékot, amely feszült és koncentrált légkört teremt egyre többen űzik. Ez annak is köszönhető, hogy nem hiányzik azokból az ajánlatokból, amelyeket az online póker oldalak tesznek elérhetővé. Ha nem így lenne, bizonyára más lett volna annak a 6 személynek a sorsa, akik mindent ennek a játéknak köszönhetnek.

6. Phil Ivey - pókervagyona 32 millió dollár

Ahhoz, hogy megértsük, ki ő, elég csak látni a becenevét: „a póker Tiger Woods-a", akit a világ egyik legveszélyesebb pókerjátékosaként tartanak számon.

Ivey tinédzserként ismerkedett meg a pókerrel, amikor hamis személyi igazolvánnyal pókerezett Atlantic Cityben. Mindössze 23 évesen megnyerte első World Series of Poker karkötőjét. Ma már 10 ilyen kitüntetése van, és 2017-ben beválasztották A Póker Hírességek Csarnokába.

5. David Peters - pókervagyona 36 millió dollár

A „Néma bérgyilkos" becenevet viselő játékos mindössze 36 évesen a világ egyik legtehetségesebb fiatal pókerjátékosa, eddig 4 WSOP karkötővel rendelkezik. Meglehetősen fiatal kora ellenére évről évre folyamatosan sikerül nagyobb versenyeket megnyerni a világ minden tájáról, mindamellett több mint 6,5 millió dollárt gyűjtött be online pókerből.

4. Dan Smith - pókervagyona 37 millió dollár

A King Dan vagy Cowboy Dan néven ismert amerikai fiatalember 16 évesen kezdett online pókerezni. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy előtte sakkozó volt, és még ösztöndíjat is kapott egy amerikai főiskolán, azonban úgy döntött, hogy 2007-ben abbahagyja az iskolát, és inkább a póker világában próbált szerencsét. Legnagyobb győzelmét 2019-ben jegyezték Londonban, ahol 8 765 628 dollárt nyert.

3. Daniel Negreanu - pókervagyona 43 millió dollár

A Kanadában született, román szülőktől származó fiatal nagyon jól ismert pókertehetségéről. A Global Poker Index 2004-2013 között az évtized pókerjátékosának választotta, 2014-ben bekerült A Póker Hírességek Csarnokába is.

Az évek során számos fontos versenyt megnyert, legnagyobb pókergyőzelmét a 2014-es Big One for One drop második helyezése után szerezte meg. Annak ellenére, hogy ma is nagyon magas szinten játszik, már nem csak játékos, hanem tanár is. Pókerórákat tart mindenkinek, aki szeretné megtanulni a játékot egy igazi mestertől.

2. Justin Bonomo - pókervagyona 55 millió dollár

A pókertörténelem egyik legnagyobb nyertese karrierjét 16 évesen kezdte, amikor 500 dollárt hatalmas 10 000 dolláros nyereményre váltott. 2018-ban a Las Vegas-i The Big One for One Drop WSOP versenyen 10 millió dollárt nyert, ami pályafutása legnagyobb nyereménye.

A nevéhez azonban fűződik valami, amire valószínűleg kevésbé büszke. 2006-ban rajtakapták, hogy több fiókkal is részt vett egy online versenyen. Eltiltották a játéktól két oldalon és több tízezer dolláros pénzbírságot is kapott.

1. Bryn Kenney - pókervagyona 56 millió dollár

Ha ez a név nem mond semmit számodra, akkor biztosan nem pókerezel. 35 évesen ő a világ legsikeresebb pókerjátékosa. Kenney a Magic: The Gathering kártyajátékban nőtt fel, mint sok más profi. Ezután a póker felé lépett, és 2007-ben részt vett első versenyén. Első hat számjegyű nyereményét a 2010-es WSOP főversenyen szerezte meg, ahol a 28. helyen végzett 255 242 dollárral.

 

(Fotó: freepik.com)

(X)