Kivirágoztak a Kreml tornyai a nőnap alkalmából

2018. március 08. csütörtök 14:50

Kivirágoztak a Kreml tornyai a nőnap alkalmából

Egy alkalmazás segítségével, a "kiterjesztett valóság" (augmented reality) révén virtuálisan kivirágoztak a moszkvai Kreml tornyai a nemzetközi nőnap alkalmából: az okostelefonok képernyőin az erőd kulcspontjai vidám virágvázákká változtak.  

Az alkalmazásnak köszönhetően a fővárosi Puskin- és Majakovszkij-szobor képe mellett feltűntek azok a verssorok, amelyeket a két költőóriás a szebbik nemnek szentelt.

Az ünnep alkalmából más vezetők mellett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Szobjanyin, a főváros polgármestere is felköszöntötte az orosz lányokat és asszonyokat.

Szobjanyin elmondta, hogy Moszkvába az ünnep alkalmából 50 millió virágot szállítottak. A moszkvai metró és a népszerű 714-es számú városi autóbusz női utasait csütörtökön virággal köszöntötték fel közlekedési vállalat munkatársai.

Az orosz belügyminisztérium videoklipet tett közzé, amelyen közúti ellenőrzést végző közlekedési rendőrök tulipánnal lepték meg a volánnál ülő hölgyeket, majd villogó járőrautókból kirakták a "március 8." feliratot.

A nemzetközi nőnapról, amely 1965 óta munkaszüneti nap, 1919 óta emlékeznek meg Oroszországban.

MTI - Fotó: Pixabay