Hidvéghi Balázs: fegyverszállítások helyett békét!

2023. március 05. vasárnap 10:26

Hidvéghi Balázs: fegyverszállítások helyett békét!

Elfogadhatatlannak tartja az Európai Parlament (EP) elnökének háborúpárti kijelentéseit Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.


Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben a fideszes politikus Roberta Metsola EP-elnök szavaira reagálva közölte: "nem engedhetjük, hogy a brüsszeli politikusok felelőtlen kijelentései még jobban belesodorják Európát a fegyveres konfliktusba és világháború kitörése felé lökjék a világot".

Az európai parlamenti elnök tagállamoknak címzett felhívása a további fegyverszállításokról a háború eszkalációjához, további vérontáshoz, még több emberáldozathoz vezet - írta.

"Nem fegyverekre hanem azonnali tűzszünetre van szükség!" - fogalmazott.

Közlése szerint, "Magyarország továbbra is a béke pártján áll, és nem fogjuk megengedni a háborúpárti politikusoknak, hogy belerángassanak bennünket a háborúba. Ezért ellenállunk a brüsszeli nyomásnak, hogy megvédhessük a magyar emberek biztonságát" - hangsúlyozta.

A Fidesz és a KDNP képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebből a háborúból Magyarország kimaradjon - olvasható a közleményben.

MTI