Ferenc pápa: a genderideológia rendkívül veszélyes

2023. március 12. vasárnap 15:50

Ferenc pápa: a genderideológia rendkívül veszélyes

A genderideológia megsemmisíti a nemek közötti különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget - figyelmeztetett Ferenc pápa a La Nación argentin lapnak adott interjúban.

 

 

 

A katolikus egyházfő nyilatkozatában rámutatott: „A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás." A Catholic News Agency, amely angolra fordította a beszélgetést, hozzáteszi, hogy Ferenc pápa az „ideológiai gyarmatosítás" kifejezést korábban az olyan esetek leírására használta, amikor a fejlődő országoknak nyújtott segélyek a fogamzásgátláshoz, az abortuszhoz, a sterilizációhoz vagy a nemi ideológiákhoz kötődtek - idézi a Magyar Nemzet.

Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással - folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik.

„Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket" - mutat rá Szent Péter örököse.

Bár gyakran progresszív vallási vezetőként tartják számon, Ferenc pápa, aki 2013 márciusától a katolikus egyház feje, az elmúlt tíz évben mindvégig következetes maradt a katolikus egyház tanításaival kapcsolatban, például a papi nőtlenség vagy a szexualitás kérdését illetően.

A katolikus egyházfő az argentin Infobae hírportálnak adott, pénteken közölt interjújában eközben arról beszélt, hogy a cölibátus a nyugati egyházban ideiglenes, átmeneti előírásnak számít, ezért elképzelhetőnek tartja az eltörlését.

EQM