Elképesztő vagyonnal lett a leggazdagabb Elon Musk

2023. december 30. szombat 08:25

Elképesztő vagyonnal lett a leggazdagabb Elon Musk

Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere az idén, vagyona 92 milliárd dollárral 229 milliárd dollárra gyarapodott a Bloomberg Billionaires Index szerint.


Senki sem járt jobban, mint Elon Musk, aki visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet Bernard Arnault francia luxusmágnástól. A Tesla Inc. vezérigazgatója 92 milliárd dollárral lett gazdagabb az év eleje óta részvényeinek pénteki tőzsdezáráskor elért árfolyama alapján. Elon Musk tavaly 138 milliárd dollárt veszített.

A második helyre csúszott vissza a tavalyi listavezető francia Bernard Arnault, az LVMH cégcsoport (Louis Vuitton Moet Hennessy) elnöke, akinek a vagyona 17 milliárd dollárral, 179 milliárd dollárra emelkedett.

Az Amazon.com Inc. alapítója, Jeff Bezos idén 69,9 milliárd dollárral, 177 milliárd dollárra növelte vagyonát, ami a harmadik helyre volt elég.

A szupergazdagok listáján a negyedik Bill Gates, a Microsoft alapítója 141 milliárd dollárral, ami 31,5 milliárd dollárral több a tavalyinál.

A Microsoft ex-vezérigazgatója, Steve Ballmer az ötödik a listán, vagyona 45 milliárd dollárral, 131 milliárd dollárra nőtt.

A leggazdagabbak 500-as listájának sereghajtója a svájci Thomas Straumann, az egészségügy területén tevékenykedő üzletember vagyona egy év alatt 1,37 milliárd dollárral, 5,55 milliárd dollárra emelkedett.

MTI - Fotó: pixabay.com