Vízilabda-tábor: a Mohácsi Uszodában a bemutató edzést a szülők már láthatták

2015. július 20. hétfő 06:55

Vízilabda-tábor: a Mohácsi Uszodában a bemutató edzést a szülők már láthatták

Mohácson az MTE vízilabda szakosztálya edzőtábort szervezett 10-13 éves korú, jól úszó fiúk része. A felkínált lehetőséggel mintegy negyvenen kívánnak élni, így számukra az edzések július 27-én kezdődnek.

A három hétig tartó tábor foglalkozásaira jelentkezett fiúk hozzátartozói részére a napokban tartott szülői értekezleten ismertették a tábor nyújtotta lehetőségeket, illetve a résztvevőkkel szembeni elvárásokat. Így egyebek mellet elhangzott, hogy a délelőtt 10 órától 11,30-ig tartó edzéseken az uszodában megjelenők számára az egyéb strandolás, csúszdázás nem biztosított.



Elvárás a tapadós fürdőnadrág vagy fürdődressz, valamint a rövid köröm. Ez utóbbi azért fontos, hogy elkerüljék az esetleges sérülést. Ajánlott felszerelés a papucs, a fürdőköpeny, illetve a naptej.


- Örülök hogy ennyi fiatal próbál ismerkedni a sportággal A létszám ismeretében életkor és testsúly alapján kiválasztva két csoportban tartjuk majd a foglalkozásokat Auth Kriszitán és Rónai Márk edzők irányításával - mondta Somogyi Zsolt, az úszó szakosztály vezetője.


Mint elmondta: „Szeretnénk elérni, hogy szeptembertől ebben a korosztályban tovább folytatódjanak az edzések, ehhez azonban majd látnunk kell, a tábor után mekkora lesz az érdeklődés, mennyire tetszik meg a gyermekeknek a vízilabdázás. A város és az uszoda vezetésétől nemcsak a nyári tábor megrendezéséhez kaptuk meg a vízfelületet, hanem ígérvényünk van arra is, hogy szeptembertől heti két alkalommal, keddi és csütörtöki napokon tarthatjuk az uszodában az edzéseket."


Képünk archív felvétel a Mohácsi Uszodában rendezett vízilabda mérkőzésről.

B. M.