Véget értek a helyosztók a CSOFÉM Téli Műfüves bajnokságban

2019. február 12. kedd 17:34

Véget értek a helyosztók a CSOFÉM Téli Műfüves bajnokságban

A hétvégén véget értek a Csofém Téli Nagypályás Műfüves Bajnokság helyosztói a megyei I. és II. osztályú labdarúgócsapatok számára. A legjobb négy gárda vasárnap egy minitornán dönt az érmek és a kupa sorsáról. 

 

 

Egy hónappal ezelőtt huszonnyolc megyei I. és II. labdarúgócsapat veselkedett neki az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága által szervezett Csofém Téli Nagypályás Műfüves Bajnokságnak, de már csak négyen maradtak talpon a kupáért folytatott harcban.

A selejtezők négy fordulón keresztül, négy városban, Mohácson, Kozármislenyben, Pécsett és Szentlőrincen zajlottak, a múlt hétvégén pedig már a helyosztókat is lezártuk. Minden gárda a saját csoportjának helyezése szerint játszott le egy mérkőzést az azonos település másik csoportjának azonos helyezettje ellen. A csoportgyőztesek pedig negyeddöntőt vívtak egymással a legjobb négybe jutásért.

A kozármislenyi csoportok bajnokai, a Komló és a Bóly találkozója igencsak gólzáporos mérkőzést hozott, aminek az utóbbi látta kárát, a bányászvárosiak 5-2-re robogtak át ellenfelükön.

Pécsett sem volt kérdés: az eddig összes meccsét fölényesen nyerő PEAC 4-1 arányban verte a Lovászhetény együttesét. A szentlőrinci „döntőben" ugyanilyen arányú eredmény született, ott az Ócsárd múlta felül a Szentlőrinc II. csapatát.

A mohácsi selejtezők két legjobbja, a Szederkény és a Villány 1-1-re végzett a rendes játékidőben, büntetőkkel a Szederkény került a négyes döntőbe.

Az érmek és a kupa sorsa egy minitornán dől el, amit február 17-én, vasárnap délután a kozármislenyi műfüves pályán rendeznek meg. Az elődöntők párosításának sorsolását ma 14 órakor tartják az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán.

A megyei III. és IV. osztályú együtteseknél a csoport küzdelmek értek véget a hétvégén, és ebben a ligában is a csoportgyőztesek küzdhetnek a továbbiakban az érmes helyezésekért. Mohácson a Babarc és a Kölked, Pécsett a Kökény, a Pogány és a Vajszló, Kozármislenyben az Eger­ág, valamint Szentlőrincen a Szigetvár lett a csoportgyőztes.

 

Forrás: baranya.mlsz.hu