Vallelungában kezdi címvédését Michelisz Norbert, a túraautósok elit kategóriájában

2024. április 19. péntek 09:45

Vallelungában kezdi címvédését Michelisz Norbert, a túraautósok elit kategóriájában

A hétvégén a Róma mellett található Vallelunga versenypályán kezdődik a túraautósok elitkategóriájának, a TCR World Tournak az idei szezonja, a mezőnyben pedig egyedüli magyarként lesz ott a címvédő Michelisz Norbert a BRC Racing Team által üzemeltetett Hyundai Elantrával. 

 

 

A 39 éves versenyző a 2019-ben még világkupának (WTCR) nevezett sorozatban megnyert bajnoki cím után tavaly ebben a szériában is első lett, idénre viszont annyi változott a lebonyolításban, hogy kilenc helyett csak hét fordulót rendeznek, Európában pedig csupán egy alkalommal, az olaszországi szezonnyitón versenyez a mezőny.

Michelisznek a spanyol Mikel Azcona az argentin Néstor Girolami lesz a csapattársa a BRC-nél, amely az egyéni diadal mellett a csapatok pontversenyében is bajnoki címet akar nyerni az idén.

A versenysorozat a nyitó hétvége után május elején Marokkóban folytatódik, majd az Egyesült Államok, Brazília, Uruguay és Kína következik, az utolsó fordulóra pedig november közepén Makaóban kerül sor.

A Vallelunga versenypályán az olasz túraautós bajnokság mezőnyéből is indulnak néhányan a TCR World Tour első fordulóján, így húsz versenyautó lesz majd a rajtrácson.

Ami magyar szempontból fontosabb, hogy ugyanezen a helyszínen, szintén ezen a hétvégén indul a kategória Európa-bajnokságának számító TCR Europe sorozat, melynek nevezési listáján egy magyar versenyző szerepel: Losonczy Levente az ALM Motorsport Honda Civicjének volánja mögött veszi fel a küzdelmet a riválisokkal a kontinentális sorozat nyitófutamain.


A TCR World Tour idei első fordulójának időmérő edzését szombaton 11.15-kor rendezik, majd az első verseny 17 órakor rajtol. A hétvége második futamát vasárnap 13.45-től rendezik, míg a TCR Europe időmérőjét már pénteken 18.45-kor lebonyolítják, az első viadalra ebben a kategóriában szombaton 18.05-kor, a másodikra pedig vasárnap 15.15-kor kerül sor.

MTI