Újra a volán mögött: Szauer Gergő nagy dobásra készül a hétvégén a Mecsek Rallye-n

2017. október 13. péntek 08:29

Újra a volán mögött: Szauer Gergő nagy dobásra készül a hétvégén a Mecsek Rallye-n

Szauer Gergő csaknem egy év után tért vissza oda, ahová tartozik, hiszen ismét beülhetett a kormány mögé. A mohácsi pilóta a remeteréti futamon hangolt a következő állomásra, az 51. Mecsek Rallye-ra, ahol nagy dobásra készül. Navigátora Rácz László maradt, de a megszokott és bevált Lada helyett ezúttal egy Mitsubishivel versenyeznek majd hétvégén. 

-Milyen érzés volt csaknem egy év után rajthoz állni? 

-Felemelő, több, mint jó érzés, nagyon hiányzott már. Ezt akkor éreztem meg igazán, amikor újra a kellős közepén találtam magamat - mondta a mohácsi pilóta lapunk érdeklődésére.

-Hogyan élte meg a ralimentes időszakot?

-Jobban a vártnál, annak ellenére, hogy szinte lételemem a versenyzés. Mással igyekeztem pótolni, bár ez szinte lehetetlen, viszont próbálkozni azért szabad.

-Hogyan jött össze az indulás? Milyen volt az új autóval versenyezni?

-Nagyon sok összefogás és fáradság eredménye az, hogy most itt lehetünk, és ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármivel is támogatott minket. Szenzációs élmény egy ilyen autóval versenyezni és próbálni gyorsan közlekedni. Önmagában már csak azért is, mert újra versenyautót vezethet az ember egy versenypályán, ezen túl az autó is nagyon szimpatikusan viselkedett, azt tette, amire kértem, jó volt vele együtt dolgozni.

-Közeledik a hétvégi Mecsek Rallye, mik a célok, hogyan készülnek a futamra?

-Az idei az 51. Mecsek Rallye, ami nagyon nehéz és hosszú futamnak ígérkezik, de pont ezért tartom élvezetesnek és jónak. Komoly kihívás lesz mindenkinek, aki elindul a futamon, az újoncoknak, mint mi, pedig főleg. Szeretném elsősorban kiautózni, amit majd az itinerekbe felírunk, bizonyítani magunk és mindenki számára, hogy képesek vagyunk nagy autóval is gyorsak, ütőképesek lenni. Ebben Rácz László navigátorom és a Topp Cars Rallye Team lesz közvetlen segítségemre a verseny során.

Erdélyi Bianka