Új pályarekordot állított fel Michelisz Norbert már a második szabadedzésen Katarban!

2017. december 01. péntek 07:57

Új pályarekordot állított fel Michelisz Norbert már a második szabadedzésen Katarban!

Remekül sikerült a katari szabadedzés a himesházai pilóta, Michelisz Norbert számára. Reméljük, a pénteki folytatás hasonlóan sikeresen alakul: este eldől, kié lesz a világbajnoki cím. 

Az eddigi katari pályacsúcsot a tavalyi időmérő győztese, Mehdi Bennani tartotta a Citroënnel (2:00,456), Michelisz Norbert most ezt javította meg több mint hét tizedmásodperccel.

Ezzel természetesen az FP1 után az FP2-n is ő volt a leggyorsabb.

Pénteken 12:30-tól már a kvalifikáció következik.

Michelisz Norbert 6,5 pontos hátrányból várja a túraautó-világbajnokság utolsó, Katari Nagydíját, melyet péntek este rendeznek.

A magyar autóversenyző a mostani szezonban három futamot nyert meg eddig, s 249 pontot gyűjtve a vb-pontverseny második helyén áll a 255,5 pontos svéd Thed Björk mögött. Egy versenyen 60 pont szerezhető (ötöt kap az első rajtkockát megszerző pilóta, 25 pont jár az első, 30 a második futam győztesének), így a Honda magyarjának van esélye a vb-cím megszerzésére.

A katari viadal pénteken 12.30-kor kezdődik az időmérő edzésekkel, az első futamot 19.20-tól, a másodikat 20.35-től rendezik.

Norbiért természetesen Himesházán is nagyon szorítanak, este hét órától a Rittlinger presszóba várnak mindenkit, ahol óriás kivetítőn lehet majd nézni a futamokat.

EQM - Fotó: Facebook