Új csúcsot állított fel a gimis fiúk súlylökőcsapata az atlétika diákolimpia döntőjében

2017. október 16. hétfő 17:45

Új csúcsot állított fel a gimis fiúk súlylökőcsapata az atlétika diákolimpia döntőjében

Csodás őszi hangulatban rendezték meg Budapesten a Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét, ezzel elrajtolt a 2017/2018. tanév döntőinek sorozata. Az eseményen kiválóan szerepeltek Baranya megye diákjai: a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium új Diákolimpia csúcsot állított fel az V-VI. korcsoportos fiúk 6 kg-os súlylökés versenyében.  

A Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságon összesen közel tízezer gyermek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Ők a hétvégi eseményen 5 fős iskolai csapatokban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címért a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban. Az esemény szombati napján a III-IV. (felső tagozatos) korcsoport magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás és 10x200m váltófutás versenyszámokban mérte össze tudását, míg vasárnap az V-VI. (középiskolás) korcsoport került sorra magasugrás, távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, 4x800m, ill. 4x1500m váltófutás és svédváltó versenyszámokban.

A megye diákjai kiemelkedően szerepeltek: a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium új Diákolimpia csúcsot állított fel az V-VI. korcsoportos fiúk 6 kg-os súlylökés versenyében, és diszkoszvetésben is 1. helyezést értek el. A csapat tagjai: Bógó Bence, Munkás Máté, Bernáth Márk, Kapitány Kristóf, Schmidt Péter.

A mohácsi gimi lánycsapata súlylökésben a 8., míg 4x800-as váltóban a 9. helyet szerezte meg. A súlylökő csapat tagjai: Tábori Flóra, Menyhei Csenge, Menyhei Réka, Martinov Lili, Kovács Klaudia. A váltó tagjai: Rittlinger Lotti, Werner Zita, Martinov Lili, Kovács Klaudia.

A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere, Balogh Gábor, az MDSZ elnöke és Oroszi Zsuzsanna, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja is. Az esemény azért is volt különleges, mert ez az atlétikai versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai versenyek közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a Diákolimpián.

EQM