Új bajnokot avattak Mohácson a hétvégén, a negyedik Horfer Kupán

2018. december 24. hétfő 10:47

Új bajnokot avattak Mohácson a hétvégén, a negyedik Horfer Kupán

Ezúttal három napon keresztül zajlottak mérkőzések hétvégén a Városi Sportcsarnokban rendezett felnőtt teremlabdarúgó tornán. A profik kategóriájában mind a négy negyeddöntő hallatlan izgalmakat hozott, s végül új bajnokot is avattak. 

 


Idén három (profi, amatőr, öregfiúk) kategóriában írták ki a Horfer Kupát. Az öregfiúk (+35) versenye már szombaton lezajlott. Jobb gólkülönbségének köszönhetően végül a Pécsi Öregfiúk csapata lett a bajnok, megelőzve az Old Bóly's, a Zöld Ászok és a Babarci Öregfiúk együttesét. A legjobb kapus Herbert Roland, a legjobb játékos Nagy Ervin lett. A gólkirályok rangsorában hármas holtverseny alakult ki. Márton Gábor, Szabó Zsolt és Takács Lajos egyaránt öt góllal zárta a tornát.

Vasárnap délután kezdődött a torna legizgalmasabb része, az egyenes kieséses szakasz. Amatőr kategóriában a legjobb négy küzdhetett meg a bajnoki címért. Az elődöntőkből az Infobit és a Véménd jutott a döntőbe, ahol végül az Infobitnak jött ki jobban a lépés. A bronzmérkőzésen a Kozár csapata szerezte meg a harmadik helyet, miután legyőzte az Aprajafalva együttesét. A kategória legjobb kapusa Solti Ádám, legjobb játékosa Husz Máté, míg a gólkirály Márton István lett.

Profi kategóriában mind a négy negyeddöntő hallatlan izgalmakat hozott. A torna legjobb négy mérkőzését láthattuk, ráadásul egymás után. Elsőként a Reál Élelmiszer-M-Protech találkozót rendezték, ahol gól nélküli rendes játékidő után hosszabbításban jutott tovább az M-Protech, méghozzá egy kilenc másodperccel a vége előtt eltalált remek távoli lövésnek köszönhetően. A Joccska-Kis Dankó mérkőzésen felváltva estek a gólok, majd szintén hosszabbításban, utolsó másodpercben szerzett szabadrúgás góllal 5-4-re győzött a Joccska együttese.

A harmadik negyeddöntőben az eddigi háromszoros bajnok Keretbe SE csapatát , kiváló játékkal, 2-1-re múlta felül a PM-B-Bau Kft csapata. A negyedik mérkőzés ismét izgalmasan alakult, végül a Grátz Autósbolt 4-3-as győzelmének köszönhetően jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőkből magabiztosan jutott a döntőbe a PM-B-Bau és a Grátz Autósbolt.

A bronzérmet végül a Joccska csapata szerezte meg, míg az idei bajnok a PM-B-Bau Kft. együttese lett.

A kategória legjobb kapusa János Gergő, legjobb játékosa Márkvárt Dávid, míg a gólkirály Schmidt Zsolt lett. A szervezők idén is külön díjazták az egész torna legjobb mohácsi játékosát, Károly Viktort és a legsportszerűbb csapatát, a Mini Presszót.

A nézők izgalmas, színvonalas mérkőzéseket láthattak, idén is remek karácsony előtti programot hoztak össze a szervezők. A tornát jövőre ismét megrendezik a Városi Sportcsarnokban.

 


Erdélyi Bianka