Tizenöt, nagyon kemény másodperc is elég lehet a hírnévhez: ismét jön a kajakmegülési verseny

2018. augusztus 03. péntek 12:33

Tizenöt, nagyon kemény másodperc is elég lehet a hírnévhez: ismét jön a kajakmegülési verseny

Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is megrendezik a mohácsi strandon a kajakmegülési versenyt. A vasárnap délután három órakor kezdődő megméretésen a szervezők lehetőséget biztosítanak mind az amatőr, mind a profi versenyzők számára.

 

A különleges esemény ötletgazdája Kovács József, a Mohács Maximal Kajak-Kenu Team vezetője volt, aki felfigyelt egy érdekes fogadásra és úgy döntött, rendez egy versenyt, ahol kiderül, milyen nehéz is megtartani egy versenykajakot borulás nélkül.

Beülni egy versenykajakba (aminek az alján egyetlen sík rész sincs, tulajdonképpen olyan a hajó, mint egy cső) evezők nélkül, s puszta egyensúlyozással megtartani, azaz elkerülni a borulást, elmondva nagyon könnyűnek tűnik, de aki próbálta, állítja, egyáltalán nem az, sőt. Az már jónak számít, ha valakinek néhány másodpercet sikerül kihúznia.

Három körben, összesen tizenkét perc gyakorlási idő áll rendelkezésre, hogy valaki 15 másodpercig meg tudjon ülni a kajakban. Akinek sikerül, választhat a nyeremények közül, egy üveg pezsgőt vagy egy kilogramm édességet vihet haza (vagy akár a helyszínen is elfogyaszthatja).

Az amatőr kategóriában bárki próbálkozhat kortól, súlytól és nemtől függetlenül a strand térdig érő vizében (tehát abszolút biztonságos körülmények között).

Profi kategóriában azok indulhatnak, akik versenykajakoztak már. Nekik trükkös ügyességi gyakorlatokat találtak ki a szervezők, például kíváncsiak lesznek, ki tud közülük a hajóban legtovább állva maradni.

Az esemény nyilvános, előre nevezni nem kell, elég a helyszínen. Aki először teszi ezt, annak 500 forintot kell fizetnie, a másodszor vagy többedszer próbálkozók számára 800 a nevezési díj.

M. B. - Fotó: Facebook/Maxim Mohácsi