Talán egy kis gyógyír a nagy sebekre: döntetlenezett a Mohácsi TE a Szekszárddal

2017. október 29. vasárnap 20:19

Talán egy kis gyógyír a nagy sebekre: döntetlenezett a Mohácsi TE a Szekszárddal

Három vereség után pontot szereztek női kéziseink vasárnap este a Szekszárd otthonában. Martinov Lili három hetest is hárított, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez. 


A szekszárdi kirándulás sosem könnyű. Bár az előző szezonban bravúros győzelmet arattak lányaink a Fekete Gólyák otthonában, korábban nem sok babér termett számukra a tolnai megyeszékhelyen.

Az előjelek most sem voltak éppenséggel kedvezőek, az MTE ugyanis három, sorozatban elszenvedett vereség súlyos lelki terhét cipelve érkezett Szekszárdra.

Ehhez képest az első félidő felülmúlta a várakozásokat. A csapatok az elején fej-fej mellett haladtak, egyikük sem tudott komolyabb előnyre szert tenni.

Aztán varázsütésre történt valami, lányaink védekezésben, támadásban is kimagaslót nyújtottak néhány percen át, aminek meg is lett az eredménye, hatgólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

Itt akár felőlünk vége is lehetett volna, de persze nem volt.

Jött a második félidő, amelyben minden a visszájára fordult, az első percekben összeomlott a játékunk, s bár az MTE edzője próbálkozott a kétbeállós szisztémával is, kiütközött, hogy elfogytak (a sérültek és Dittrich Zsófia hiánya miatt, aki húszévesen úgy döntött, befejezi pályafutását) a cseréink, így sok variációs lehetőség nem maradt.

Egyre közelebb kerültek a szekszárdiak, s bár nyerhettünk is volna, el kell ismerni, a döntetlen igazságos eredmény.

A kapuban bő tíz percet kapott ifjú tehetségünk, Martinov Lili (képünkön), aki kiválóan teljesített, három hetest, nehéz lövéseket is hárított.

A végén még halovány esélyünk a győzelemre is volt, a mohácsi, roppant lelkes szurkolók egy szerintük elmaradt hetest is számon kértek a játékvezetőn, de ez persze már mit sem számít, a lényeg, hogy egy pontot végül azért elcsíptünk.
Hogy ez örömre vagy inkább bánatra ad okot, az majd a végelszámolásnál kiderül.

Szekszárdi FGKC - Mohácsi Torna Egylet 1888 29-29 (13-19)

Kiss - Bozsovics 3, Zsolt 6 (3), Kaló 5, Farkas 5, Udvardi 6, Ladics 4
Csere: MARTINOV- Erdélyi, Balogh, Hahner

 

M. B. - Fotó: Dömse Zoltán