Szívmelengető este volt: kiütötték közvetlen riválisukat, a Marcalit a mohácsi lányok

2017. december 09. szombat 20:34

Szívmelengető este volt: kiütötték közvetlen riválisukat, a Marcalit a mohácsi lányok

Fölényes, húszgólos győzelmet aratott szombaton este a női NBI/B-s bajnokság őszi szezonzáróján a Mohácsi TE a Marcali VSZSE felett. A mohácsi lányok a nyolcadik helyről várhatják a tavaszi folytatást. 


Ha van olyan, hogy fontosnál fontosabb mérkőzés, akkor ilyen volt az MTE számára a szombat este hazai pályán rendezett szezonzáró. Az ellenfél a közvetlen riválisnak számító Marcali volt, a tét pedig nem kevesebb, mint az, hogy a kieső helyek egyikén telelnek-e a mohácsiak vagy sem.

Ezen az estén azonban ez nem volt kérdés.

A lányok rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, s vele a vezetést is. Érezni lehetett, hogy ez a meccs biztosan meglesz, s bár az elején még nem sikerült leszakítani a vendégeket, a különbség percről-percre nőtt, s a szünetre tízgólos előnnyel vonulhattak a mohácsiak.

A második félidő aztán már gála volt, a mohácsiaknak minden bejött, a vendégeknek meg szinte semmi, így a végére közte húsz lett - mit is mondjunk, ez sokkal több, mint amit reméltünk.

Ehhez mindenki hozzátette a magáét: a sérüléssel bajlódó Kaló Zsófia csakúgy, mint a hősies helyt állásból ezúttal is példásra vizsgázó kapitányunk, Zsolt Krisztina, vagy éppen az eddig leginkább a cserepadon helyet kapott, most viszont főszerepet kapó és vállaló játékosaink.

S ezúttal sem lehet elmenni szó nélkül kapusunk, Martinov Lili teljesítménye előtt: az csak hab volt a tortán, hogy három hetest is hárított, de olyan dolgokat is mutatott, ami egészen ritka kézilabdapályán. Az még nem rendhagyó, csak sima bravúr-kategória, hogy több ziccert is lábbal hárított, de az tényleg nem semmi, hogy volt olyan lövés, amit nemes egyszerűséggel légstoppal hárított - hiába, a gének nem hazudnak: a megyeszerte ismert, egykori focista édesapja nagyon büszke lehet rá!

Azt pedig mi, szurkolók, csak remélni tudjuk, hogy még legalább egy ideig Mohácson láthatjuk játszani, hiszen aligha kétséges, hogy előbb-utóbb elhalássza valamelyik élvonalbeli egyesület.

Vastapssal köszöntötte a közönség lecserélésekor, s ami szintén örömteli, hogy a helyére beállt, szintén nagyon fiatal Csapó Kincső is kiválóan teljesített.

Mindent egybevetve ezen a hideg szombat estén szív- és lélekmelengető volt látni a mohácsi lányok játékát. A győzelemmel - elkerülve a már kiesőnek számító kilencedikről - a nyolcadik helyről várhatjuk a remélt sokkal sikeresebb tavaszi folytatást.

Mohácsi Torna Egylet 1888 -Marcali VSZSE: 39-19 (19-9)
MTE: MARTINOV - BOZSOVICS 6 (2), Zsolt 2, KALÓ 8, Grünfelder-Tóth 3, Udvardi 4 (1), HAHNER 4
csere: Csapó - Farkas 3, Ladics 5, Erdélyi 3, Balogh 1, Takó 1 (1)


M. B. - Fotó: Dömse Zoltán