Sérülten is nagyon ment, a második helyről rajtolhat délután Michelisz Norbert

2018. június 24. vasárnap 14:47

Frissítve: 2018. június 24. vasárnap 22:18

Sérülten is nagyon ment, a második helyről rajtolhat délután Michelisz Norbert

FRISSÍTVE:  Michelisz a dobogón zárta a harmadik futamot. Sérült csuklóval is bejutott a Q3-ba Michelisz Norbert a második időmérőn Vila Realban. Végül a második helyet szerezte meg a kvalifikáción a Hyundai magyarja a világbajnok Thed Björk mögött. 

 

Szombat este még az is kérdéses volt, hogy Michelisz Norbert egyáltalán rajthoz állhat-e a vasárnapi programban Vila Realban. Az első futam óriási tömegbalesetében az ő autója is megsérült, az első két helyen összeütköző Volkswagenek oldalról találták telibe az akkor harmadik helyen álló magyar pilóta Hyundaiát, amelynek a vezető felőli ajtaja lényegében kiszakadt a helyéről.

Norbi jobb csuklója is megsérült, szerencsére nem tört el, de megrándult. Mindenesetre a másfél órával elhalasztott futam újraindításakor nem ezért nem lehetett ott a rajtrácson, hanem azért, mert az ütközésben megsérült a Hyundai bukókerete, ezért biztonsági okokból nem engedték vissza a pályára. Mivel a bukókeret javítása speciális eszközöket igényel, csak vasárnap reggelre dőlt el, hogy Michelisz indulni tud a vasárnapi második időmérőn.

FRISSÍTVE:

helyet ugyan veszített, de így is felállt a dobogóra Michelisz Norbert Vila Realban. A záró futamot a harmadik helyen zárta Björk és Tarquini mögött.

Komoly csuklófájdalmai ellenére Michelisz Norbert négy helyet javítva az ötödik pozíciót szerezte meg a fordított rajtrácsos második futamon Vila Realban vasárnap késő délután. Ez bizakodásra adott okot a portugáliai hétvégét záró harmadik futam előtt, amelyet a Hyundai magyarja az első sorból, a világbajnok Thed Björk mellől a második helyről kezdhetett.

A rajtnál Gabriele Tarquini megelőzte Micheliszt, aki ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Ezután a negyedik Oriola kezdte el szorongatni a magyar versenyzőt, de Norbi tartotta maga mögött a láhatóan gyorsabb Cuprát.

03718006569639

Az ötödik körben Nagy Norbert autója rossz helyen állt meg, ezért beküldték a biztonsági autót. Addig az elöl lévők közül egyedül az éllovas Thed Björk töltötte le a dzsókerkört, mindenki más bosszankodhatott, aki előnyt autózott ki magának, hiszen ezt elvesztette még a hosszabb nyomvonal kötelező teljesítése előtt.

Miután kiment a biztonsági autó, Oriola ugyanúgy tapadt Micheliszre, de továbbra is eredménytelenül támadta őt. A tizedik körben újra be kellett jönnie a biztonsági autónak, miután Giovanardi elvitt egy bóját és rossz helyen állt meg. Ekkor az élmezőnyből még mindig csak Björk teljesítette a dzsókerkört.

Két körrel később ment ki a safety car, de hamarosan ismét jöhetett vissza a pályára, ezúttal Gordon Shedden kiesése miatt. Az utolsó körre kiment a biztonsági autó, így a mezőny nagy része ekkor, egymás után sorban teljesítette a dzsókerkört. A tizedik helyről Vervisch ugrott fel hatodiknak, más változás nem történt az élmezőnyben: Michelisz Norbert harmadik lett.

Az élmezőny állása a portugáliai versenyhétvégét követően: 1. Muller 182 pont, 2. Ehrlacher 160, 2. Tarquini 160, 4. Björk 148 5. Vernay 146, 6. Michelisz 135, 7. Huff 130, 8. Guerrieri 129.

 

Forrás: michelisz.hu