Pávkovics Bence az első szűkítés után is tagja a keretnek

2019. május 21. kedd 21:12

Pávkovics Bence az első szűkítés után is tagja a keretnek

A férfi A-válogatott Bódi Ádám, Eppel Márton és Gazdag Dániel nélkül kezdi meg a felkészülést jövő hétfőn az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezőkre, az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai pedig csak június 2-án érkeznek meg Telkibe. A mohácsi Pávkovics Bence továbbra is tagja a keretnek.

 

 

Ahogy azt Marco Rossi a bő keret kihirdetésekor elmondta, ezen a héten - a legtöbb bajnokság befejezését követően - szűkíti a meghívott játékosok névsorát.

Az RB Leipzig jelezte a szakmai stáb számára, hogy két magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán csak június 2-án, a hivatalos FIFA-dátum kezdetekor csatlakozhat a válogatotthoz, illetve a Sporting Kansas KC vezetősége is csak ekkor engedi el Baráth Botondot és Németh Krisztiánt.

Mellettük egyelőre a sérült Kádár Tamást is kénytelen nélkülözni a csapat a jövő heti edzések során, bár a Dinamo Kijev hátvédje már most is a magyar válogatott sport-fizioterapeutáival végzi a rehabilitációs munkát.

Az ő távollétük nagyban befolyásolja a felkészülés első hetében elvégezhető munkát, így a szövetségi kapitány egyelőre mindössze három fővel szűkítette a keretet:

Bódi Ádám, Eppel Márton és Gazdag Dániel nem csatlakozik a csapathoz május 27-én.

- Sajnos az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai csak június 2-án csatlakozhatnak hozzánk, viszont a hatékony edzésmunkához elegendő számú játékossal kell dolgoznunk már az első héten is, így egyelőre csak három fővel szűkítettük a keretet - fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. - Arról, hogy végül kik utaznak majd velünk Bakuba, leghamarabb a jövő hét végén döntünk majd a szakmai stábbal.

Forrás: mlsz.hu