Pávkovics Bence Amerikában sem adja fel álmait, folyamatosan küzd a válogatottságért

2023. május 29. hétfő 16:02

Pávkovics Bence Amerikában sem adja fel álmait, folyamatosan küzd a válogatottságért

Hosszabb interjút adott a dehir.hu-nak az amerikai másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (USL Championship) szereplő El Paso Locomotive magyar védője, a mohácsi Pávkovics Bence, aki többek között arról beszélt, hogy folyamatosan a válogatottságért küzd, az időeltolódás sem állítja meg, és ha teheti, követi korábbi klubja, a DVSC mérkőzéseit.

 

 

 

Az El Paso az új idény elején ugyan kissé beragadt, de legutóbbi nyolc bajnokijából hetet megnyert egy döntetlen mellett, így már második helyen áll a bajnokság nyugati főcsoportjában. Pávkovics Bence elmondta, az El Paso mindössze ötéves klub, s ez az első igazán jó idénye, magyarként viszont rajta kívül a Puskás Akadémiánál is megforduló Militár Iván, valamint az U17-es válogatott Demko Márton is ebben a városban egyengeti karrierjét.

A DVSC-től 2022 nyarán távozó védőnek több hónapig nem volt csapata, pedig elmondása szerint Magyarországról is voltak megkeresései, de olyan bajnokságba szeretett volna szerződni, amelyben teljes idényt tud játszani.

Pávkovics arról is beszélt, hogy amikor kikerült Amerikába, a másodosztályról úgy gondolta, kicsit gyengébb a színvonal, mint az NB I-ben, de úgy fogalmazott: „Ha a Fradit nem vesszük bele, ez a szint az NB I-et tükrözi. Az első három-négy helyezett felvenné a versenyt az MLS-klubokkal is" - mondta.

A 26 éves védő kitért arra is, hogy kifejezetten élvezi, hogy a meccsek miatt sokat utaznak, mert így bejárhatja az egész országot és ha teheti, mindig tesz egy kis városnézést.

„Egy szünet során Miamiba repültem el. Igaz, hogy kissé meg is jártam: akkora vihar volt, hogy nem engedték felszállni a gépemet, így ott ragadtam. Ez itt persze gyakori, a klub is normálisan kezelte" - mondta Pávkovics, akivel az első két hónapban ott volt barátnője, de vízumproblémák miatt nem maradhatott.

„Nincs itt a családom és a barátok, így napi szinten sokkal többet edzek, mint azt otthon tettem. Reggel héttől ott vagyok az edzőközpontban délig, ebédelek, pihenek egy keveset, délután pedig újra edzek. Még otthon sem tréningeztem ennyit" - hangsúlyozta Pávkovics, aki Miamiban az Atlanta Hawks és a Chicago Bulls elleni NBA-meccseken is kint volt. A védő megemlítette, hogy a majorsportok mellett a labdarúgás is egyre népszerűbb, hiszen volt olyan találkozójuk a másodosztályban, melyre több mint 10 ezer ember látogatott ki.

A védőt debreceni időszakáról is kérdezték.

„Nagyon szerettem ott focizni, ha a Loki játszik, az időeltolódás sem állít meg. Van, amikor reggel 6-7 körül kapcsolom be a tévét, vagy követem telefonon a meccsüket. Más hazai találkozókat is nézek persze, de a Debrecen egyértelműen prioritást élvez" - húzta alá Pávkovics, kitérve arra is, hogy folyamatosan szeretne küzdeni a válogatottságért, ám tudja, hogy ehhez első osztályban vagy egy topligás ország másodosztályában kellene játszania, az európai piac pedig júniusban nyit.

Pávkovicsnak vannak megkeresései magyar kluboktól, és ha az MLS-szerződés nem jön össze számára, európai csapat is szóba jöhet.

„Minden a játéklehetőségtől és az adott bajnokság presztízsétől függ. Nekem viszont novemberig szerződésem van, de a fociban bármi megtörténhet" - mondta Pávkovics.

Forrás: dehirhu - Fotó: dvsc.hu (archív)