Otthon is bemutatkozik az MTE, reméljük, Borbándi István megtalálta a siker receptjét

2017. szeptember 14. csütörtök 17:46

Otthon is bemutatkozik az MTE, reméljük, Borbándi István megtalálta a siker receptjét

Szokatlan időpontban, pénteken folytatja szereplését az MTE felnőtt női kézilabdacsapata az NBI /B-s bajnokságban. A második fordulóban a tavaly utolsó helyen zárt Csurgó érkezik a Városi Sportcsarnokba. Borbándi István együttesének - ahogy mondani szokták - kötelező a győzelem. 

A mohácsiak az első fordulóban rögtön belecsaptak a lecsóba, hiszen a Kozármisleny elleni rangadóval kezdték a szezont. Az MTE hétgólos hátrányból, szinte a sírból hozta vissza a mérkőzést.

A mohácsiak vezetőedzője, Borbándi István (képünkön) forgatta a csapatát, mindent bevetett, ami eredményes is volt, a második félidő közepére egészen jól összeállt a védekezés, a hazaiak hosszú percekig nem tudták bevenni Martinov Lili kapuját.

A mohácsiak visszajöttek a meccsbe, sőt vezettek is, a vége azonban 26-26-os döntetlen lett. A kozármislenyi csarnok a mérkőzés végén a mohácsi szurkolóktól volt hangos, akik bizony nagyon örültek az egy pontnak.

Pénteken délután azonban máris újabb mérkőzés vár a lányokra, ezúttal odahaza lépnek pályára Zsolt Krisztináék. Az ellenfél az előző szezont utolsó helyen záró Csurgói NKC lesz, akik ugyan kiestek a másodosztályból, ám a Dunaújváros visszalépése után - akárcsak egy éve az MTE - azonnal elfogadták a szövetség felkérését és vállalták az újabb megmérettetést. Nem is tétlenkedtek sokáig, több játékost is igazoltak, így biztos, hogy a tavaly látottnál jóval erősebb gárdával ékeznek.

Az első fordulóban a Nemzeti Kézilabda Akadémiát fogadták, s bár az első félidőben egészen jól tartotta magát a mohácsiak soron következő ellenfele, az egygólos hátrányuk a mérkőzés végére tizenegyre nőtt.

Nincs könnyű helyzetben az MTE, hiszen egy részben ismeretlen csapatot fogadnak. A hazaiak trénere azonban, ahogy eddig, biztosan most is minden eshetőségre felkészíti a lányokat, hiszen egyértelműen a két pont megszerzése a cél. Ezen felül a sikerhez vezető recepthez természetesen szükség lesz egy jó kapusteljesítményre, kőkemény védekezésre és eredményes befejezésekre is.

A mérkőzés pénteken délután öt órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Erdélyi Bianka - Fotó: Löffler Péter