Ötödik hellyel zárult a kínai túra első felvonása Michelisz Norbert számára

2018. szeptember 30. vasárnap 11:11

Ötödik hellyel zárult a kínai túra első felvonása Michelisz Norbert számára

A himesházai pilóta, Michelisz Norbert az ötödik helyen zárta a harmadik futamot a kínai Ningpóban, amivel 13 pontot gyűjtött. Jövő héten ugyancsak Kínában folytatódik a szezon. 

 

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban Michelisz Norbert a második helyen végzett az időmérőn a kínai Ningpóban, és a fordított rajtrácsos futamon megtartotta a kilencedik rajthelyét a leintésig. Mindezt úgy, hogy szinte a teljes távon sérült autót vezetett, miután leszakadt a Hyundai kipufogója. Nem sok idő volt a hétvégét záró főfutamig a szerelésre, de fel tudott állni az időmérőn kivívott második helyre a rajtrácson.

Sikerült megtartani a rajt után a második helyet, de az első kanyarokban Esteban Guerrieri megelőzte őt, miközben össze is ért a két autó, ráadásul a csatájukban Michelisz leszorult az ívről, így Gabriele Tarquini és Denis Dupont is el tudott menni mellette. Guerrieri nem sokkal később kiállt a boxba, mert megsérült a futóműve a Michelisszel való ütközésben, így a magyar versenyző a negyedik helyen folytatta az első kör akciói után.

Ezután a Hyundai ötöse tartotta a pozícióját az ötödik Rob Huff-fal szemben, de közben nem tudott jelentősen közelebb kerülni az előtte haladó audis Dupont-hoz. A kilencedik körben piros zászlóval félbeszakították a futamot egy veszélyessé váló kerékvető miatt. A mezőny felsorakozott a rajtrácson a döntésre várva, hogy lesz-e folytatás. Mivel a kitört rázókövet nem lehetett gyorsan helyreállítani, kihelyeztek egy gumibálát az érintett részre, így némi szünet után folytatódott a futam.

Biztonsági autó mögül rajtolt újra a verseny, egy kört tett meg mögötte a mezőny, és ennyivel meg is növelték 17 körösre a távot. Michelisznek keményen védekeznie kellett Huff-fal szemben, és visszaverte a brit támadásait, akinek egy idő után már inkább hátrafelé kellett figyelnie Fred Vervisch-re. Az audis a 12. körben meg is előzte Huff-fot, és ezután egy nagyobb boly leszakadt Michelisz mögött.

Az utolsó két körre Vervisch utolérte Michelisz Norbertet, és az utolsó körben az audis megelőzte az autójával az egész futamon küszködő magyart. Végül az ötödik helyre sikerült behozni a Hyundait, amiért 13 pont jár. A bajnokság élmezőnyének állása: 1. Tarquini 241 pont, 2. Björk 233, 3. Muller 232, 4. Michelisz 197. Még három versenyhétvége van hátra a szezonból, jövő héten egyből jön a folytatás szintén Kínában, Vuhanban.

Forrás: michelisz.hu