Öt forduló után dobogósok az MTE 1888 női kézisei, ez az ősz akár nagyon szép is lehet

2018. október 27. szombat 17:31

Öt forduló után dobogósok az MTE 1888 női kézisei, ez az ősz akár nagyon szép is lehet

Jól kezdett az MTE 1888 NB I/B-s felnőtt női kézilabdacsapat a bajnokságban, hiszen eddig három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a dobogó harmadik fokát foglalják el. A csapat sorsolása kedvező, ezt kihasználva akár nagyon szép helyen is zárhatják az őszi szezont. 

 

Szinte teljesen kicserélődött kerettel, hét új játékossal kezdték meg a felkészülést a nyáron a mohácsi női kézisek. Az együttes edzője is új, Füzesi Ferenc személyében igen komoly szakmai tapasztalattal rendelkező tréner érkezett. A csapat játékának kialakítása és az új játékosok beépítése még tart, de szerencsére emellett azért jönnek az eredmények is.

Az első fordulóban a sokat gyengült, jelenleg több sebből vérző Szekszárdot sikerült tizennégy góllal (végeredmény: 27: 13) legyőznie az MTE 1888-nak, majd a nyugati csoportba átsorolt Pénzügyőr otthonából csíptek el egy pontot (23:23) Dittrich Zsófiáék.

Az újabb hazai találkozón a Szombathelyi Haladás sem okozott problémát, de idegenben a Dunaújváros fiatal tehetségei átrohantak a mohácsi gárdán, a végén pedig már csak az eredmény kozmetikázására futotta (28-25).

Legutóbb aztán a korábban mumusnak számító Gárdony csapata is nulla ponttal távozott Mohácsról, tehát hazai pályán továbbra is hibátlan a Mohács. Ahhoz, hogy idegenben is pontokat szerezzen a csapat, ezúttal a Dorogot kell legyőzni vasárnap.

Ez a Magyar Kupa második fordulójában már sikerült, de nem volt könnyű dolguk Hahner Dóráéknak, mindössze három góllal sikerült nyerniük a frissen feljutott vendégek ellen.

A mérkőzés előtt nem túlságosan biztató jel, hogy a remek formában védő mohácsi kapus, Nagy Tünde bokasérülést szenvedett a héten, játéka egyelőre kérdéses. A találkozó vasárnap 16:00 órakor kezdődik.

A kedvező sorsolást kihasználva akár nagyon szép helyen is zárhatja az őszi szezont a csapat, hiszen előbb a Győr, majd a Kozármisleny látogat Mohácsra, ezt követően Nagyatádon lépnek pályára Bozsovics Ritáék.

Az utolsó két fordulóban következik a bajnokságból kiemelkedő két csapat, előbb hazai pályán a Szombathely, majd idegenben a NEKA lesz az ellenfél.

Erdélyi Bianka - Fotó: Puskás Zsolt