Női kézi U17-es Eb: aranyérmes a magyar válogatott!

2019. augusztus 11. vasárnap 17:12

Női kézi U17-es Eb: aranyérmes a magyar válogatott!

Hibátlan mérleggel, U17-es Európa-bajnok a magyar női válogatott, amely a fináléban négy góllal győzte le Svédországot Celjében. 

 

 

 

A magyar együttes a középdöntőben már találkozott svéd ellenfelével, akkor szintén négy találattal győzték le a mieink az északi csapatot.

Jól kezdte a találkozót a magyar válogatott, végig kézben tartotta a mérkőzést és nem adta át a vezetést a mérkőzés során egyszer sem a skandinávoknak. Zsigmond a kapuban ziccerek sorát védte és kiválóan védekezett a magyar csapat, tíz perc alatt mindössze két gólt kaptunk, ugyanakkor a svéd kapusteljesítményre sem lehetett panasz.

A szünetben 13-9-re vezetett ifj. Kiss Szilárd együttese.

A második félidőben kicsit megállt a támadójátékunk folyamatossága, 14-12-nél egy gólra zárkózhatott volna fel ellenfelünk, de Woth találatával, majd Faragó duplájával újra visszaállt az öt gólos előnyünk. Felkeményedett a magyar védekezés és javult a kapusteljesítményünk, Zsigmond újra parádézott a kapuban, Kiss Szilárd pedig remekül forgatta a csapatát (18-12).

Ekkor kicsit fellélegezhettünk, azonban a svédek egymás után négy gólt lőttek, így kénytelen volt időt kérni a magyar szövetségi edző, a kapuba pedig Bukovszky érkezett. 21-14-ről 21-19-re jöttek fel a skandinávok, így újabb magyar időkérés következett, amely megtörte a hatperces magyar gólcsendet, a magyar válogatott végül 28-24-es végeredménnyel megnyerte az Európa-bajnoki aranyérmet.

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző: - Nagyon boldogok vagyunk! Rengeteg munkánk volt ebben a sikerben, köszönet természetesen a lányoknak, a stábnak, a klubok edzőinek és a szurkolóinknak!

Női U17-es Európa-bajnokság, döntő:
MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG 28-24 (13-9)

Celje, játékvezetők: Backovic, Palackovic (szlovénok).

MAGYARORSZÁG: Bukovszky, Németh K., Zsigmond (kapusok), Bánhidi, Faragó L. 2, Farkas J. 5 (1), Horváth N. 1, Juhász G., Kajdon 2, Koronczai 7, Kukely 3, Kürthi 3, Mérai 1, Rittlinger, Vámos M. 3, Woth 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.

SVÉDORSZÁG: Aseskog, Saffari, Popaja (kapusok), Andersson, Asberg 1, Axner, Blomst, Johansson, Koppang 1, Lindberg Blohm 8, Mumbongo 3, Östblom, Rahunen Sembe, Shoai Hallberg 2, Stojilkovic 9, Wedenby. Szövetségi edző: Patrik Savarén.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0.

Forrás: MKSZ