Nemzetközi szemináriumot és karate versenyt rendeztek Mohácson, hazai sikerekkel

2019. április 09. kedd 12:06

Nemzetközi szemináriumot és karate versenyt rendeztek Mohácson, hazai sikerekkel

A Mohácsi Torna Egylet 1888 Karate Szakosztályának történetében eddig páratlan eseményt szerveztek meg és bonyolítottak le sikeresen a közelmúltban: a japán Mester, Yoshihiko Iwasaki vezetésével és a külföldi csapatok részvételével sikeres szemináriumot és versenyt rendeztek Mohácson. 


Olaszországból, Rómából Angelo Lupi és Stefano Zangari mesterek vezetésével húsz sportoló érkezett Mohácsra, míg Indiából ketten, Balvinder Singh mesterrel. A nepáli küldöttség sajnos vízumproblémák miatt kénytelen volt lemondania a részvételét.

Az olasz vendégek budapesti, rövid városnézés után érkeztek meg, pénteken Rosta Endre vezetésével a Busó Múzeumot és a város más látnivalóit tekintették meg, majd a mohácsi és az olasz csapat közös edzésen vett részt.

Szombaton a japán nagymester délelőtt és délután is edzéseket tartott a résztvevőknek, amelyek az övvizsgára való felkészítést is segítette.

Aztán végre következett vasárnap a verseny, amelynek elején megemlékeztek Mohácsán Mátyásról, aki megismertette a mohácsiakkal a karatét 1977-ben.
Yoshihiko Iwasaki japán mester felhívta a figyelmet arra, hogy a harcművészet egészségmegőrző hatású, ő maga még 71 éves korában is kitartóan végez, s arra biztatta a csapatokat, hogy tiszteljék becsüljék a WADO -RYU mozgásformát, amely sokáig tartja őket egészségben lelki harmóniában.

Ezt követően a nagymester Dallos Évának ünnepélyes átadta a 4. Dan elismerő karate diplomáját.

A versenyen a mohácsiak 14 arany-, 17 ezüst- és 12 bronzérmet nyertek, a díjátadón WADO JUKU kupát vehettek át.

Két aranyat ért el Jáhn Dominik és Ignácz Debóra.

Egy aranyérmet szerzett Königsfelder Ferenc, Jaksics Tin, Jónás Ákos, Balogh Csaba, Belló Zalán, Rittlinger Bálint, Ráczga Emese, Varga Alexa, Mikóczi Dávid és dr. Szél Zoltán.

EQM