Német sajtóhír szerint leváltják Dárdait a Herthánál

2019. április 15. hétfő 11:49

Német sajtóhír szerint leváltják Dárdait a Herthánál

Német sajtóértesülés szerint a Hertha BSC megkezdte az új vezetőedző keresését, aki a következő szezontól átveszi Dárdai Pál helyét a kispadon. A Kicker című tekintélyes szaklap úgy tudja, hogy a berlini klubnál már a vasárnapi, a Hoffenheim vendégeként elszenvedett vereség előtt elkezdték az utódlás előkészítését.

 

 

Vasárnap a Hertha 2-0-ra kapott ki a Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban felálló Hoffenheim vendégeként, ez pedig a csapat sorozatban ötödik veresége volt. A 2015 februárja óta a kispadon ülő magyar edzőnek ez a legrosszabb szériája a csapattal, amely 29 meccsen szerzett 35 ponttal a 11. helyen áll a Bundesligában.

A 43 éves Dárdai klublegendának számít, játékosként 286 mérkőzéssel tartja a rekordot a berliniek színeiben, a Kicker azonban úgy tudja, hogy a vezetőség bizalma a gyenge tavaszi teljesítmény után elfogyott iránta.

„Már százszor mondtam: ha én vagyok a fejlődés gátja, mondják meg" - nyilatkozta a tréner a vasárnapi vereség után. A Kicker szerint ez meg is fog történni hamarosan, csak a pontos időpontot nem tudni még.

Dárdai Pálnak határozatlan idejű szerződése van korosztályos trénerként a berlini csapatnál, így vezetőedzői kontraktusának - amelyet decemberben hosszabbítottak meg 2020-ig - felbontása nem jelent feltétlenül távozást a klubtól is.

Dárdai 2015-ben vette át a Hertha első csapatának irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem, 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege vezetőedzőként.

Forrás: m4sport.hu