Nem sikerült Michelisznek a bravúr, de így is a magyar autósport legszebb eredményét szállította

2017. december 01. péntek 21:15

Frissítve: 2017. december 02. szombat 07:54

Nem sikerült Michelisznek a bravúr, de így is a magyar autósport legszebb eredményét szállította
FRISSÍTVE: Michelisz: második lettem, van azért ennél rosszabb is. A világbajnoki címért utazott Katarba Michelisz Norbert, ám az időmérős fékhiba után a gyakorlati esélye elszállt. Thed Björk a világbajnok, de a Honda magyarja pályafutása legjobb eredményét elérve második lett egy FIA világbajnokságon, a WTCC-ben. 


A katari nyitófutam után 16,5 pontra nőtt Michelisz Norbert hátránya a vb-éllovas Thed Björkkel szemben. Ez azt jelentette, hogy az év utolsó versenyén minimum a harmadik helyet kellett volna megszereznie ahhoz, hogy világbajnok legyen, feltéve, hogy a Volvo pilótája nem szerez pontot.

Aggodalomra adott okot, hogy a magyar versenyző időmérőjét tönkretevő fékhiba tovább kísértett: az első futam előtt ki kellett cserélni a pedálboxot, és a főfutam előtt is az utolsó pillanatig szerelték az autóját.

A rajtnál a 11. helyről indulva Michelisz egyből megelőzte Kevin Gleasont, majd még az első körben elment John Filippi mellett is, Mehdi Bennani pedig visszaesett, így a Honda vb-másodikja feljött a nyolcadik pozícióba közvetlenül Yvan Muller mögé. Eközben Thed Björk megtartotta a negyedik helyét a rajt után, de később volvós csapattársa elengedte őt, így már dobogós helyen haladt.

Senki sem tudott előrelépni, beállt az élmezőny, csak Björk adta vissza a harmadik helyet Catsburgnak, végül nem volt szüksége rá. A nyolcadik helyen végző Michelisz Norbert pályafutása legjobb eredményét elérve második lett egy FIA világbajnokságon, a WTCC-ben.

"Nagyon csalódott vagyok a futamok után, mert nem voltam olyan helyzetben, hogy önerőből támadjak" - mondta a Facebook-oldalán közzétett videóban Michelisz, aki a magyar autósport első világbajnoki érmét nyerte. "Második lettem év végén, van ennél azért rosszabb is a világon, de most még csalódást kelt bennem az elszalasztott világbajnoki lehetőség." 

A világbajnokság végeredménye az élmezőnyt tekintve: 1. Björk 283,5 pont, 2. Michelisz 255, 3. Chilton 248,5, 4. Guerrieri 241, 5. Catsburg 238,5.

 

 


Forrás: michelisz.hu