Nekünk tizenhat éves lehet a kapitányunk: Martinov Lili parádézott a mohácsi kapuban

2017. november 05. vasárnap 19:46

Nekünk tizenhat éves lehet a kapitányunk: Martinov Lili parádézott a mohácsi kapuban

Bár nem egyedül Martinov Lili nyerte meg a Pilisvörösvár elleni NB l/B-s bajnokit az MTE számára, hanem természetesen a csapat, a játéknap győztese egyértelműen a hazaiak tizenhat éves kapusa volt, aki helyenként egészen elképesztően védett. 


Az egyik kiesőjelölt, a Pilisvörösvár volt a mohácsiak vendége vasárnap. A hazaiak három vereség és egy Szekszárd elleni döntetlennel a hátuk mögött vágtak neki a mérkőzésnek, mondanunk sem kell, a győzelem szinte kötelező volt.

Az előjelek azonban nem voltak túlságosan kedvezőek, Székely Katalin és a kapuvédő, Kiss Orsolya is sérülést szenvedett hét közben, így rájuk nem számíthatott a mohácsiak edzője, Borbándi István.

Az első percekben úgy tűnt, hogy akár sima is lehet a meccs, rögtön a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, megvolt a vezetés is, de aztán jött egy kisebb hullámvölgy, a ziccerek kimaradtak, a védekezés valahogy megint nagyon nem állt össze, s a pilisvörösváriak meg is fordították az állást.

A lelátón ekkor, a félidő derekán azt hittük, hogy megint kezdhetünk aggódni, a lányok azonban szerencsére másképp gondolták.

Kiss helyettese, a még mindig csak tizenhat esztendős Martinov Lili - aki csere nélkül védte végig a meccset - egyszer csak elkapta a fonalat, s (legalábbis kívülről úgy tűnt) valami elképesztő nyugalommal kezdte el hárítani a ziccereket, a távoli löketeket és az ejtési próbálkozásokat is. Mindezt olyan természetességgel, mintha húsz éve ezt csinálná, holott eddig csak perceket kapott a bajnokságban.

A második félidőben aztán csapattársai is egyre jobban belelendültek, a félidőre megszerzett előny egyre nőtt, s igazából nem is volt kérdés, hogy ezt a mérkőzést csakis a Mohács nyerheti meg.

Bár valóban szerény képességű volt az ellenfél, öröm volt látni a lányok játékát, az pedig különösen, hogy ezúttal egy mohácsi ifjúról, Martinov Liliről szólt a mérkőzés - bár ezt a meccset természetesen nem egyedül nyerte meg, de ha így folytatja és a bizalmat is megkapja, fényes jövő állhat előtte.

Akárcsak Szidonya Emese előtt, aki tizenöt évesen megszerezte első gólját az NB I/B-ben.

Mohácsi Torna Egylet 1888 - Pilisvörösvár KSK 35-27 (20-16)

MARTINOV - Bozsovics, ZSOLT 4 (2), KALÓ 13, Farkas 2, UDVARDI 10 (2), Ladics 1
Csere: Grünfelder-Tóth, Szidonya 1, Erdélyi 2, Balogh, HAHNER 2, Dömse

Képünkön (archív): Martinov Lili

Máté Balázs - Fotó: Dömse Zoltán