Nagyon simán hozták a lányok a kötelezőt, hét góllal küldték haza a Csurgót

2017. szeptember 15. péntek 20:17

Nagyon simán hozták a lányok a kötelezőt, hét góllal küldték haza a Csurgót

Bár az MTE-Csurgó mérkőzés beharangozójában azt írtuk, a kötelező győzelmek rendre a legnehezebbek, erre pénteken alaposan rácáfoltak a mohácsi lányok, hiszen magabiztos, nagyon sima győzelmet arattak a női kézilabda NB I/B második fordulójában. 


Minden bizonnyal a szokatlan, péntek kora délutáni kezdés lehetett az oka, hogy jóval kevesebben látogattak ki a vártnál a mohácsi lányok első hazai mérkőzésére. De akik ott voltak a csarnokban, nem csalódtak, sőt, nagyon jól szórakoztak.

Az ellenfélről, a Csurgóról túl sok információjuk nem volt a mohácsiaknak: a pályán kiestek, a zöld asztalnál viszont bent maradtak az előző szezonban a másodosztályban, a nyári szünetben azonban komolynak tűnő erősítéseket hajtottak végre, szóval nem igazán lehetett tudni, mire is számíthatunk tőlük.

De ez csak az első percekig volt igaz, onnantól látszott, hogy az előzetesen kötelezőnek mondott győzelem ezúttal tényleg kötelező, hiszen a vendégek a játék minden elemében alulmaradtak.

Támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben egyaránt osztálykülönbség mutatkozott a két csapat között már a mérkőzés elejétől, olyannyira, hogy már-már edzőmeccs jellege lett a találkozónak - a csurgóiak mindössze négy gólt tudtak összekaparni az első játékrészben, szemben a tizenöt mohácsi találattal.

A második félidőben a cserék is szóhoz jutotta a hazaiaknál, akik szintén hozzátették a magukét, a mérkőzés kimenetele pedig egyetlen percig sem volt kétséges.
Mohácsi TE - Csurgói NKC: 28-21 (15-4)

Mohácsi TE:

Kiss - Bozsovics 2, Székely 2, Kaló 4, Gründelder-Tóth 2, Udvardi 4 (1), Hahner 1
Csere: Martinov - Ladics 1, Rittlinger 3, Erdélyi 4, Farkas 1, Balogh, Dittrich 2 

Képünkön: Kiss Orsolya az első félidőben megbabonázta az ellenfelet, hetest is hárított.

M. B. - Fotó: Dömse Zoltán (archív)